Contact

Vervoer gevaarlijke stoffen

  1. Vervoer gevaarlijke stoffen

​Isala vindt het belangrijk dat medewerkers veilig en gezond werken. Voor medewerkers die te maken hebben met het (laten) vervoeren van gevaarlijke stoffen is het van belang dat ze hier verantwoord en veilig mee omgaan. Een goede uitvoering van de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen vraagt om het regelmatig nascholen op dit onderwerp. Medewerkers die vanwege hun werkzaamheden te maken hebben met het ten vervoer aanbieden, ontvangen en vervoeren van gevaarlijke stoffen, moeten van het volgende op de hoogte zijn:

  • Welke eisen worden gesteld aan de verpakking?
  • Welke kenmerking moet worden aangebracht op de verpakking?
  • Onder welke condities mogen bodediensten gevaarlijke stoffen vervoeren?
  • Welke documentatie moet zijn toegevoegd aan de zending?
  • Wat moet u doen in geval van morsen en/of andere calamiteiten?

Programma

Tijdens de training maakt u kennis met de binnen Isala gangbare verscheidenheid aan gevaarlijke (afval)stoffen. Deze grote verscheidenheid aan gevaarlijke (afval)stoffen heeft tot gevolg dat onze werkzaamheden met gevaarlijke (afval)stoffen onder het regime van de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen valt voor wat betreft het ontvangen, vervoeren, afzenden en gereed maken voor het transport van gevaarlijke (afval)stoffen.

Voor wie?

Het tweejaarlijks volgen van deze training is verplicht voor:

  • bodediensten van Isala;
  • medewerkers die gevaarlijk afval inzamelen en/of gereed zetten voor transport;
  • medewerkers die gevaarlijke stoffen ontvangen, aanbieden en/of distribueren.

Werkwijze

De training duurt twee uur, wordt verzorgd door de Veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen van Isala. De training wordt afgesloten met een toets. In verband met COVID-19 wordt de training online verzorgd.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u een certificaat.

Kosten

Medewerkers van Isala kunnen deze training kosteloos volgen.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie