Contact

VMS high risk medicatie

  1. VMS high risk medicatie

High risk medicatie: klaarmaken en toedienen van parenteralia is één van de VMS veiligheidsthema’s. Uit de Centrale Medicatiefouten Registratie (CMR) blijkt dat de meeste medicatiefouten optreden bij parenterale geneesmiddelen. Dit zijn alle geneesmiddelen die worden geïnjecteerd. Bijna de helft van de geregistreerde fouten vindt plaats tijdens het toedienproces. Ook worden er regelmatig voorschrijffouten gemeld.

Verbetering van de werkwijze rondom het klaarmaken en toedienen van parenterale geneesmiddelen is van groot belang om de medicatieveiligheid op verpleeg- en behandelafdelingen te verhogen. Het doel van dit thema is dan ook het reduceren van medicatiefouten bij het proces van klaarmaken en toedienen van parenterale geneesmiddelen, waardoor schade aan de patiënt wordt voorkomen.

Programma

Op een eigen gekozen moment en tijdstip kan online worden deelgenomen aan deze training. De module richt zich op het berekenen, klaarmaken en toedienen van parenterale geneesmiddelen in niet acute en acute situaties op alle afdelingen van het ziekenhuis. Naast audiovisuele leermaterialen vindt u in de module de geldende Isala protocollen, diverse artikelen en presentaties. Een afsluitende kennistoets maakt onderdeel uit van de module.

Voor wie?

De training is voor medewerkers van de ziekenhuisapotheek, artsen, verloskundigen, verpleegkundigen, PA, verpleegkundig specialisten, medewerkers van de anesthesie en verkoever, radiodiagnostisch laboranten en doktersassistenten werkzaam in Isala, al dan niet in opleiding.

Werkwijze

Na inschrijving ontvangt u per mail inloggegevens voor het leerportaal van Isala. Na het afronden van de kennistoets blijft de training nog één jaar beschikbaar als naslag en informatiebron. De module is 24 uur per dag vanaf elke PC en laptop (ook vanaf thuis) te benaderen.

Accreditatie

Na het succesvol afronden van de kennistoets wordt binnen zes weken twee punten bijgeschreven in het kwaliteitsregister V&V.

Duur

Studietijd (inclusief toets) anderhalf uur.

Kosten

Medewerkers van Isala kunnen deze e-learning in 2018 kostenloos volgen.

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie