Contact

VMS vitaal bedreigde patiënt

  1. VMS vitaal bedreigde patiënt

Vroege herkenning en behandeling
Een vitaal bedreigde patiënt is een patiënt waar bij één of meer vitale orgaanfuncties, zoals ademhaling, circulatie en bewustzijn, zodanig verstoord zijn dat zij dreigen te falen. Deze patiënten hebben passende zorg nodig om vermijdbare schade en potentieel overlijden te voorkomen. Om te zorgen dat u adequaat kunt reageren op deze patiëntengroep zijn eenduidige afspraken nodig voor het tijdig signaleren van achteruitgang bij patiënten. De doelstelling van VMS en ook van Isala is dat een Spoed Interventie Systeem (SIS) een reductie kan bewerkstelligen van onbedoelde schade.

Programma

Op een eigen gekozen moment en tijdstip kan online worden deelgenomen aan deze training. De module richt zich op het Spoed Interventie Systeem (SIS): Early Warning Score (EWS), communicatie via de SBARR-methodiek, de (re-)actie van de arts (GAS) en het Spoed Interventie Team (SIT). Naast audiovisuele leermaterialen vindt u in de module de geldende Isala protocollen, diverse artikelen en presentaties. Een afsluitende kennistoets maakt onderdeel uit van de module.

Voor wie?

Artsen, arts- assistenten, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en physician assistants.

Werkwijze

Na inschrijving ontvangt u per mail inloggegevens voor het leerportaal van Isala. Na het afronden van de kennistoets blijft de training nog één jaar beschikbaar als naslag en informatiebron. De training is 24 uur per dag vanaf elke PC en laptop (ook vanaf thuis) te benaderen.

Accreditatie

Na het succesvol afronden van de kennistoets wordt binnen zes weken één punt bijgeschreven in het kwaliteitsregister V&V.

Duur

Studietijd (inclusief toets) één uur.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen € 12,50 per persoon. Deze training is niet voor externe deelnemers.

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor aanmelden naar de volgende activatielink:

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie