Contact

Vrijheidsbeperkende interventies

  1. Vrijheidsbeperkende interventies

Tijdens deze training komen de ins en outs rondom de verpleging van patiënten, waarbij vrijheidsbeperkende interventie(s) moeten worden toegepast, aan de orde. Naast de praktische handelingen wordt ook ingegaan op de achterliggende theorie. U krijgt de gelegenheid om de handelingen, waarvan er een aantal in de categorie voorbehouden en risicovol vallen, te oefenen in een veilige omgeving, waarbij u gebruik maakt van simulatiemateriaal.

Programma

De training start met het praktische deel, na demonstratie van diverse materialen wordt er geoefend met diverse fixatiematerialen in een gesimuleerde omgeving aan de hand van praktijkgerichte situaties. Vervolgens vindt uitleg plaats van de achterliggende theorie over vrijheidsbeperkende interventies. U leert onder andere wanneer sprake is van vrijheidsbeperking en hoe dit kan worden voorkomen. De indicaties, contra indicaties en complicaties van de vrijheidsbeperkende interventies komen ook aan bod.

Voor wie?

Verpleegkundigen (in opleiding).

Werkwijze

De training wordt verzorgd door een inhoudsdeskundige trainer. Het interactieve karakter van de training vraagt van u dat u zich voorbereidt aan de hand van digitaal trainingsmateriaal. Naast de oefeningen worden uw kennis en vaardigheden intercollegiaal getoetst aan de hand van toetslijsten.

Bewijs van deelname

Na afloop van de training ontvangt u een bewijs van deelname van de Isala Academie.

Duur

De training duurt anderhalf uur.

Groepsgrootte

Minimaal vier, maximaal twaalf deelnemers.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen € 45 per persoon. Voor externe deelnemers bedragen de kosten € 60 per persoon.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Voor groepen van minimaal acht personen kan de training ook op aanvraag worden verzorgd.

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier:

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie