Contact

Werkbegeleiding - basis

  1. Werkbegeleiding - basis

Voor mbo en hbo zorgprofessionals

​Werkbegeleiding is een belangrijk instrument om nieuwe medewerkers, leerlingen en stagiaires te begeleiden in hun leerproces. Goede werkbegeleiding is uiteindelijk gericht op kwalitatief hoogwaardige zorgverlening. Hoe doet u dat? Hoe begeleidt u een leerproces? Welke gespreks- of interventietechnieken past u toe? Hoe gaat u om met emoties en weerstand? Hoe geeft u invulling aan uw rol als beoordelaar?
Met deze en andere vragen krijgt u ongetwijfeld te maken. In deze training gaat u ermee aan de slag. Door zelf te ervaren, maakt u zich de vaardigheden eigen die nodig zijn om een leerling of stagiaire te begeleiden in zijn leerproces in de praktijk.

Programma

In uw werk als werkbegeleider vervult u verschillende rollen. U bent:

  • deskundigheidsbevorderaar
  • organisator/facilitator
  • coach
  • beoordelaar

Tijdens deze training komen alle rollen in verschillende werkvormen aan bod. Daarbij is uw dagelijkse praktijk en uw eigen leerproces (actief en zelfstandig) het uitgangspunt. Met een acteur speelt u door uzelf ingebrachte situaties na. Zo ontdekt u wat uw voorkeursgedrag is en wat uw gedrag doet met de ander. Door met alternatief gedrag te oefenen wordt duidelijk welk gedrag mogelijk effectiever is. Om de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk te vergroten, schrijft u op de derde dag van de training een actieplan.

Voor wie?

De training is geschikt voor medewerkers in de gezondheidszorg die leerlingen en stagiaires (gaan) begeleiden en beoordelen op mbo niveau 4 en hbo.

Werkwijze

Naast een docent is er gedurende twee dagdelen een acteur aanwezig, waarmee verschillende begeleidingssituaties worden nagespeeld. Het interactieve karakter van de training vraagt van u een actieve houding. Daarnaast vragen wij u zo’n twaalf uur te besteden aan voorbereiding van lesstof en het maken van opdrachten.

Accreditatie

Als u de training volledig hebt gevolgd, ontvangt u na afloop een bewijs van deelname van de Isala Academie. Deze training is met vijftien punten geaccrediteerd voor het kwaliteitsregister V&V.

Duur

De training duurt tweeënhalve dag met tussenpozen van ongeveer twee weken.

Groepsgrootte

Minimaal twaalf, maximaal vijftien deelnemers.

Kosten

Medewerkers van Isala € 295 per persoon. Voor externe deelnemers bedragen de kosten € 550 per persoon.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie