Contact

Wonddrainage

  1. Wonddrainage

Het verzorgen van een drain is een risicovolle handeling. Tijdens deze training kunt u zich deze handeling eigen maken door te oefenen met simulatiemateriaal. De training is specifiek voor Isala Diaconessenhuis. Zie hiervoor ook Praktijktoetsing Isala Diaconessenhuis.

Programma

De training start met uitleg over drainage en een demonstratie van de diverse materialen. Vervolgens leert en oefent u in een gesimuleerde praktijksituatie hoe u volgens de geldende richtlijnen en protocollen; het zakje verwisselt/ verwijderd, wondvocht meet en een wonddrain verwijderd. Naast oefening van deze vaardigheden wordt ook ingegaan op:

  • het principe van de wonddrainage systemen;
  • de indicaties-, contra-indicaties en complicaties van een drainage;
  • de observaties bij een patiënt met een drain;
  • de indicaties en complicaties bij het verwijderen van een drain.

Voor wie?

De training is bedoeld voor verpleegkundigen (in opleiding) en artsen (in opleiding) van Isala Diaconessenhuis.

Werkwijze

De training wordt verzorgd door een inhoudsdeskundige trainer. Het interactieve karakter van de training vraagt van u dat u zich voorbereidt aan de hand van digitaal trainingsmateriaal. Naast de oefeningen worden uw kennis en vaardigheden diagnostisch getoetst door middel van praktijkgerichte casussen.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u een bewijs van deelname van de Isala Academie. Deze training is geaccrediteerd voor het Kwaliteitsregister V&V.

Duur

De training duurt een uur.

Groepsgrootte

Minimaal twee, maximaal vier deelnemers.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen € 50 per persoon. Voor externe deelnemers bedragen de kosten € 100 per persoon.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.
Voor groepen van minimaal acht personen kan de training ook op aanvraag worden verzorgd.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie