Contact

Astmanetwerk Zwolle; het belang van stepped care bij astmapatiënten

  1. Astmanetwerk Zwolle; het belang van stepped care bij astmapatiënten
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Goede grip op astma en inzicht in het eigen ziekteverloop is belangrijk voor patiënten met astma om geen terugval te krijgen. Vaak komt zo’n terugval omdat patiënten in een neerwaartse spiraal raken. Een multidisciplinaire begeleiding van deze patiënt kan deze spiraal ombuigen. Dinsdag 9 maart 2021 geven initiatiefnemers van Atsmanetwerk Zwolle, Longarts Niels Patberg en astmafysiotherapeut Bas Evegaars, een online scholing over het belang van stepped care bij astmapatiënten en de rol van het Astmanetwerk Zwolle.

Astmanetwerk Zwolle richt zich op het ontwikkelen en verbeteren van de samenwerking tussen de fysiotherapie en huisartsen in de 1e lijn in de regio en longartsen en multidisciplinaire revalidatie in de 2e lijn. Zodat de multidisciplinaire samenwerking op veel meer plaatsen beschikbaar is voor patiënten met astma. Stepped care is daarbij het uitgangspunt: de juiste zorg op de juiste plek.

Verbeterde kwaliteit van leven

Doordat er naast aandacht voor de hoest- en kortademigheidsklachten, aandacht is binnen de behandeltrajecten voor een gezonde leefstijl, het reduceren van stressoren en het veranderen van de invloed van psychosociale factoren op de astmatische klachten zal de toegevoegde waarde van deze multidisciplinaire aanpak resulteren in een verbeterde astmacontrole. Daardoor neemt de zorgvraag en gebruik van medicatie af en verbetert de kwaliteit van leven van patiënten.

Programma

Sprekers tijdens de online scholing:

Niels Patberg, longarts Isala
Het belang van stepped care bij astmapatiënten 

Jeannette Bensink, regiocoördinator Astmanetwerk
Stepped care bij astma in de praktijk         

Bas Evegaars, astmafysiotherapeut en GZ-psycholoog i.o.
Astma en de invloed van psychosociale factoren   

Praktische informatie

Datum

Dinsdag 9 maart 2021
16.00 – 18.00 uur.

Accreditatie

Voor deze scholing is accreditatie aangevraagd.

Aanmelden

U kunt zich tot 2 maart 2021 per e-mail aanmelden via info@astmanetwerkzwolle.nl. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie over hoe u deze scholing online kunt volgen.

Voor wie

Huisartsen en praktijkondersteuners

Kosten

Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie

Astmanetwerk Zwolle
Jeannette Bensink, regiocoördinator
(06) 29 47 57 25
info@astmanetwerkzwolle.nl