Contact

Isala Wetenschapsavond

  1. Isala Wetenschapsavond 2022
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Op dinsdag 27 september vindt de 22e editie van de Isala Wetenschapsavond plaats. Tijdens de Isala Wetenschapsavond krijgen onderzoekers in Isala de kans om hun werk te presenteren en kennis uit te wisselen met collega-onderzoekers in Isala.

Wetenschapsavond 2022

Na de opening door Rob Dillmann zal er in twee parallelle sessies aandacht zijn voor het Masterclass en Excellent programma, gevolgd door de pitches van geselecteerde sprekers: jonge onderzoekers die op basis van een onderscheidend abstract, mondeling een korte pitch houden. Daarnaast presenteert een aantal onderzoekers hun onderzoek middels posters in de foyer. Het type onderzoek kan variëren van systematische reviews en gerandomiseerde klinische trials tot een serie van bijzondere casus. Het betreft in alle gevallen onderzoek dat (deels) in Isala is uitgevoerd.

Na dit inspirerende en informatieve deel zal er een smaakvol buffet klaarstaan, waarna de uitreiking van de prijzen plaatsvindt. Een onafhankelijke jury zal de Isala Science Awards uitloven voor het beste onderzoek en voor de beste poster. Voor de onderzoeker die naast zijn/haar klinisch werk veel tijd en enthousiasme steekt in onderzoek, zal het Werkpaard worden uitgereikt. De twee prijzen voor de beste pitch liggen in de handen van het publiek in de beide zalen waar de pitches gepresenteerd worden. Zij brengen in de pauze hun stem uit op hun favoriete spreker.

De tweede helft van het programma wordt traditiegetrouw ingevuld door een gastspreker. Gastspreker dit jaar is Bert Wienen. Bert Wienen is associate lector Jeugd aan Hogeschool Windesheim. Hij heeft als professional en projectleider in de jeugdhulp en in het onderwijs gewerkt. In juni 2019 promoveerde hij op een proefschrift over inclusive education en de rol van psychiatrische diagnoses in de onderwijscontext. Bert is opgeleid als psycholoog, onderwijskundige en bedrijfskundige.

Programma

17.00 uur
Inloop en postersessie in de foyer. Bekijk hier de posters (PDF).

17.45 uur
Plenaire opening in de Hanzestrohmzaal
Rob Dillmann, voorzitter Raad van Bestuur Isala

18.00 uur
Introductie talentontwikkeling: Masterclass en Excellent programma
Heleen den Hertog, medisch hoofd Innovatie & wetenschap

18.10 uur
Presentatie Masterclass
Presentaties n.a.v. deelname aan de masterclass door vaatchirurg Marijke Molegraaf (Hanzestrohmzaal) en verpleegkundig onderzoeker Hanneke Rasing (Dommerholtzaal).

18.20 uur
Presentatie ExcellentProgramma
Presentaties n.a.v. start van het ExcellentProgramma door orthopeed Rutger Zuurmond (Hanzestrohmzaal) en uroloog Bart Witte (Dommerholtzaal).

18.30 uur
Presentatie abstracts
Geselecteerde onderzoekers houden in twee parallelle sessies op basis van een onderscheidend abstract, mondeling een korte pitch.
Tijdens de avond maakt u een keuze voor de pitches in de Hanzestrohmzaal óf de Dommerholtzaal. Bekijk hier de indeling van de pitches (PDF).

19.15 uur
Pauze en buffet
Postersessies in de foyer. Bekijk hier de posters (PDF).

20.30 uur
Uitreiking van de prijzen

20.45 uur
Invited speaker Bert Wienen ‘Kinderarbeid door kinderen die de hele dag werken aan de beste versie van zichzelf’

21.30 uur
Afsluiting en borrel

Praktische informatie

Datum

Dinsdag 27 september 2022
17.00 tot 21.00 uur

Accreditatie

Voor de Wetenschapsavond is accreditatie aangevraagd voor medisch specialisten (ABAN), PA (NAPA) en VS (VSR).

Aanmelden

U kunt zich hier vanaf juni online aanmelden voor de Wetenschapsavond 2022.

Voor wie

Specialisten, onderzoekers, arts-assistenten, coassistenten, huisartsen, apothekers, research-verpleegkundigen, nurse practitioners, physician assistants, verpleegkundig specialisten en medewerkers die innovatief of wetenschappelijk zijn geïnteresseerd.

Kosten

Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden.

Locatie

Theater Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Organisatie en informatie

Innovatie & wetenschap
Lonneke Buitenhuis en Mireille Warrink
088 624 81 87
wetenschapsavond@isala.nl