Contact

Longpunt Steenwijkerland: Hoe voorkom je een longaanval en kom je de winter goed door?

  1. Longpunt Steenwijkerland: Hoe voorkom je een longaanval en kom je de winter goed door?
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Op 6 september 2022 gaat Longpunt Steenwijkerland over hoe je een longaanval kunt voorkomen en hoe je de winter goed door komt. Ontmoet elkaar bij Longpunt, de ontmoetingsplek die het Longfonds organiseert voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners.

Longaanval actieplan

 

Carolien de Vries, longverpleegkundige in Isala zal deze bijeenkomst ingaan op hoe u een longaanval kunt voorkomen. U kunt namelijk zelf veel doen om de kans op een longaanval te verkleinen.
Verder geeft zij informatie over hoe u met een longziekte de winterperiode beter kunt doorstaan. Elk seizoen brengt bepaalde prikkels met zich mee, maar in de winter nemen de klachten bij mensen met een longziekte zeker toe.

Naast informatie is er alle gelegenheid om vragen te stellen. 

Locatie

Kerkelijk centrum De Klincke, Kerkstraat 16, Steenwijk
Datum: 6 september 2022
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
U kunt op de locatie vrij parkeren. 

Aanmelden

Deelname is gratis. 
Wij vragen u zich wel aan te melden door een e-mail te sturen naar: drenthe@regio.longfonds.nl

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met Henk Heuvelink op (0528) 37 18 21.

Wij verzoeken u om tijdens deze bijeenkomsten geen geurtjes te gebruiken.
Verder vinden we het belangrijk voorzichtig te blijven als het gaat om voldoende afstand tot elkaar te houden en goede ventilatie op de locatie. Er is ook handgel aanwezig.
Blijf bij klachten thuis.

Longpunten

Bij alle Longpunten zijn de bijeenkomsten gericht op mensen met een longziekte en hun partners en zorgverleners, waar actuele informatie en praktische tips worden gegeven. Afwisselend houden onder andere (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Uiteraard kunt u bij de zorgverleners met vragen terecht. De Longpunten zijn ook dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en van elkaar te leren.