Contact

Open dag Isala, locatie Zwolle

  1. Open dag Isala locatie Zwolle

Zaterdag 16 maart is dé kans om kennis te maken met Isala. Dan openen we onze deuren tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Het programma van deze open dag staat in het teken van eHealth, apps, techniek en werken in de zorg. Je bent van harte welkom bij Isala in Zwolle!

Moeder en dochter kijken op tablet

Isala staat niet stil. We zijn altijd aan het kijken of en hoe we de zorg voor onze patiënten kunnen verbeteren. Dit kan door gebruik te maken van nieuwe technieken, maar ook door het verplaatsen van ziekenhuiszorg naar huis. Met beide ontwikkelingen zijn we volop bezig en dit laten we graag zien.

Daarom schenken we deze open dag met name aandacht aan onze eHealth toepassingen, door onszelf ontwikkelde apps en hightech zorg die we hier toepassen. Medewerkers demonstreren hightech- apparatuur zoals de operatierobot, en het is zelfs mogelijk een kijkje te nemen in het gebouw van Radiotherapie.

Het programma geeft daarnaast een mooi beeld van hoe het werken en leren in ons ziekenhuis er uitziet. Verschillende collega’s vertellen hoe het is om te werken op gespecialiseerde afdelingen in het ziekenhuis.

Gratis toegangskaarten bestellen
Wij spreiden het bezoek over de dag. Zo wordt het nooit te druk. Je kunt je inschrijven voor een tijdstip op de dag, waarop je bezoek begint.
Klik hier om je aan te melden voor onze open dag.

Programma

Tijdens de open dag is het mogelijk een bezoek te brengen aan zes interessante ‘Pleinen’:

App plein

Op het App plein laten we zien welke apps Isala zelf (of in samenwerking met anderen) heeft ontwikkeld. Waarom is de app ontwikkeld, wat kan de app, en waarin ondersteunt de app de patiënt of onze medewerkers? Deze vragen worden hier allemaal beantwoord. Apps die we o.a. laten zien: Zwanger worden app, Voeding app en de Beweeg app. Neem een mobiele telefoon mee en ervaar de apps ook zelf!

Hightech plein

Isala is een van de ziekenhuizen in Nederland met zeer specialistische zorg. Daar komt heel veel techniek bij kijken. Op dit plein laten we enkele technische hoogstandjes zien. We geven demonstraties van de operatierobot, de hartlongmachine, het intensive care bed met alle bijbehorende apparatuur en laten zien hoe het koelen bij baby’s werkt die een moeilijke start hebben bij de geboorte. Een zeer indrukwekkend plein!

Werken met zorg plein

We bieden zorg aan duizenden patiënten. Dat doen we met collega’s die zich veelal gespecialiseerd hebben. Vaak komt daar ook veel techniek bij kijken. Dit plein geeft een goed beeld van werken in het ziekenhuis, het volgen van een opleiding in de zorg. Niet werkzoekende maar gewoon nieuwsgierig? Daar is dit plein ook heel geschikt voor! Kom meer te weten over bijvoorbeeld endoscopie, verloskunde, dialyse, oncologie, hartcentrum, longgeneeskunde, diagnostiek, medische technologie, beveiliging en de brancardiers.

eHealth en Connected care plein

Neem telefoon en headset (oortjes) mee!

De trend is dat we steeds meer zorg naar huis verplaatsen. Dit doen we bijvoorbeeld om de zorg betaalbaar te houden, maar vooral ook om het makkelijker te maken voor de patiënt. Op het eHealth en Connected care plein komen bezoekers terecht in vier huiskamers en een slaapkamer! We laten zien hoe onze COPD-patiënten, zwangeren, chemotherapie- en hartpatiënten en slechte slapers, thuis zorg krijgen. Om de belevenis compleet te maken, is het verstandig om mobiele telefoon inclusief headset mee te nemen.

Feel good plein

We proberen in Isala regelmatig mooie momenten voor onze patiënten te creëren. Van muziekoptredens tot konijnen knuffelen en van handmassages tot spiderman-glazenwassers. Op dit plein laten we zien wat we doen en al hebben gedaan.

Radiotherapie plein

Tijdens deze open dag bieden we de unieke kans om rond te kijken op de afdeling Radiotherapie. Veel van onze kankerpatiënten komen hier voor bestraling. We laten zien hoe de kamers met de apparatuur er uitzien.

Geen kinderactiviteiten

In tegensteling tot andere jaren bieden we dit jaar geen apart kinderprogramma met doe-activiteiten. Ook is er deze keer geen poppenpoli. Ons programma is geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar. Jongeren die willen kijken of de zorg een geschikte profiel- of beroepskeuze is, zijn van harte welkom!

Praktische informatie

Datum

Zaterdag 16 maart 2019
10.00 tot 16.00 uur

Gratis toegangskaarten bestellen

Wij spreiden het bezoek over de dag. Zo wordt het nooit te druk. Je kunt je inschrijven voor een tijdstip op de dag, waarop je bezoek begint. 
Klik hier om je aan te melden voor onze open dag.

Voor wie

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Locatie

Isala
Dokter van Heesweg 2
8025 AB Zwolle
Routebeschrijving

Meer informatie

Voor vragen over de open dag zijn wij op maandag, woensdag en vrijdag van 11.30 tot 12.30 uur telefonisch bereikbaar op 085 – 201 67 56. Ook kun je ons mailen via aanmelden@isalaopendag.nl.