Contact

Workshop ‘Look Good...Feel Better’ | 6 november 2023

  1. Workshop ‘Look Good...Feel Better’ | 6 november 2023

De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk ook direct een beter gevoel geeft. Daarom biedt IntermeZZo (Centrum voor leven met en na kanker) de workshop ‘Uiterlijke verzorging voor mensen met kanker' aan. De workshop wordt georganiseerd door de Stichting ‘Look Good...Feel Better’.

Make-upset met oogschaduw en kwasten
  1. Naast de lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich mee kan brengen, kan ook uw uiterlijk behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling. Veelgehoorde vragen en klachten zijn bijvoorbeeld:
  • 'Mijn huid is schilferig en zeer droog geworden. Hoe kan ik dit het beste behandelen?’
  • 'Door chemotherapie is mijn haar broos en dun geworden; wat kan ik hieraan doen?’
  • 'Hoe krijg ik meer uitdrukking op mijn gezicht, nu ik geen wenkbrauwen meer heb?’

Tips en adviezen

Tijdens deze workshop krijgt u tips en adviezen over de verzorging van uw huid en make-up aan de hand van een ‘12 stappenplan’. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met de huidverzorgingsproducten, die speciaal voor deze workshop beschikbaar zijn gesteld. De workshop wordt geleid door een ervaren schoonheidsspecialist en enkele (getrainde) vrijwilligers. Daarnaast is er ook een haarwerker aanwezig die een presentatie geeft over de aanschaf, het gebruik en het onderhoud van de haarwerken. Ook worden alternatieven laten zien, zoals hoedjes, mutsjes en shawls. Na afloop van de workshop krijgt u een 'productentasje' en een instructieboekje mee naar huis.

In verband met de hygiëne vragen wij u om uw eigen make-up en penselen mee te nemen. 

Praktische informatie 

Datum

maandag 6 november 2023
10.00 uur tot 12.00 uur

Aanmelden

U kunt zich aanmelden IntermeZZo via (088) 624 60 88 of via uw arts, regieverpleegkundige of een andere ziekenhuismedewerker.

Voor wie

De workshop is bestemd voor mensen met kanker, zowel mannen als vrouwen, tijdens en/of (kort) na hun behandeling.

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Locatie

Dokter van Thienenweg 1A
8025 AL Zwolle
Intermezzo is iedere werkdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur.  (088) 624 60 88

Meer informatie

Mocht u meer informatie over De Stichting ‘Look Good...Feel Better’ willen, dan kunt u terecht op hun website lookgoodfeelbetter.nl. Hier vindt u ook praktische tips voor uw uiterlijke verzorging. De stichting is dank verschuldigd aan de vrijwilligers die zich belangeloos voor het programma van ‘Look Good...Feel Better’ inzetten, en aan degenen die met schenking van hun producten deze workshop mogelijk maken.