Contact

Isala Meppel

 1. Isala Meppel

Contact en adres

Bezoekadres:
Isala Meppel
Reggersweg 2
7943 KC Meppel
Telefoon 088 624 50 00
Plattegrond Isala Meppel

Postadres:
Postbus 502
7940 AM Meppel

Routebeschrijving

 • Zwolle: Op de A32 richting Leeuwarden neemt u afrit 2, Meppel. Aan het einde van de afrit gaat u rechtsaf. Ga bij de volgende stoplichten weer rechtsaf, en u ziet Isala Meppel aan de rechterkant.
 • Leeuwarden: de A32 richting Meppel neemt u afrit 2, Meppel. Bij de rotonde gaat u driekwart rond. Bij de stoplichten gaat u vervolgens linksaf. Ga bij de tweede stoplichten rechtsaf, en u ziet Isala Meppel aan de rechterkant.
 • Hoogeveen​: Op de A28 richting Meppel neemt u afslag 24-De Wijk richting Leeuwarden/A32/Meppel. Aan het einde van de afrit gaat u op de rotonde rechtdoor (N851). Bij de volgende rotonde gaat u weer rechtdoor. Blijf rechtdoor rijden. Bij de volgende stoplichten gaat u linksaf. U ziet Isala Meppel aan uw rechterhand. 

Parkeren

Parkeertarieven en parkeerabonnement

 • Parkeren op P1. 
 • Parkeertarief per uur: € 1,70 (maximaal € 8,30 per dag).
 • Gratis uitrijden binnen 30 minuten.
 • Zon- en feestdagen: gratis parkeren (5 mei is geen feestdag).
 • Parkeerabonnement: € 12,50 per week, verkrijgbaar bij de Centrale balie. 

Betaalmogelijkheden

 • U kunt met pin of contant betalen. Dat kan zowel bij de parkeerautomaat als bij de Centrale balie.
 • U kunt bij alle uitritten ook contactloos betalen. U hoeft dan niet eerst langs de betaalautomaat.
Heeft u een bankpas van de Triodos Bank?
Dan kunt u alléén betalen via de QR code op het parkeerkaartje.

Brengen en halen

Als u wordt gebracht of opgehaald, kan de auto doorrijden naar de hoofdingang van Isala. De hoofdingang bereikt u via P1. Als u P1 binnen 30 minuten verlaat, hoeft u niet te betalen.

Rolstoel nodig?
Binnen bij de Centrale hal staan rolstoelen. 

Fietsen, bromfietsen en motoren

Isala is goed bereikbaar met de (brom)fiets. (Brom)fietsen en scooters kunnen worden gestald in de fietsenstalling bij de hoofdingang. Motoren kunnen worden geparkeerd in een parkeervak op P1.

Openbaar vervoer

Buslijnen 34 en 134 van Qbuzz rijden langs Isala Meppel. U stapt uit bij de halte Ziekenhuis Meppel direct voor de hoofdingang. Bus 34 rijdt 7 dagen per week van vroeg tot laat en bus 134 alleen in de spitsuren. Beide buslijnen sluiten op het station in Meppel aan op andere buslijnen naar de regio

Komt u vanuit Hoogeveen, Zuidwolde of de Wijk dan kunt u ook bus 34 nemen.

In de bus reist u met uw bankpas of de OV-chipkaart. Voor een reisadvies en actuele reisinformatie over hoe u met de bus naar het ziekenhuis komt, kijk op www.9292.nl of bel 0900-9292 (€ 1,00 p/m, maximaal € 20,-).
Er zijn nog meer reismogelijkheden. Er rijdt ook een buurtbus vanaf Station Meppel via het ziekenhuis naar IIhorst en de Wijk, BuurtRRReis 592, die stopt bij de bushalte voor het ziekenhuis (zie www.buurtbusijhorst.nl). In de buurtbus kunt u ook reizen met de bankpas en OV-chipkaart.

De Stadsbus Meppel rijdt vanuit de wijken Haveltermade, Koedijkslanden en Oosterboer via het Station ook naar het ziekenhuis. Zie de website van de Stadsbus. Een kaartje kost € 1,50, de OV-chipkaart is helaas niet geldig.

Hubtaxi


Het ziekenhuis is ook bereikbaar met de hubtaxi. Hiermee kunt u rechtsreeks naar het ziekenhuis reizen binnen een straal van 20 kilometer. Bijvoorbeeld van Ruinen of Havelte naar Isala Meppel. De hubtaxi kent een laag tarief, u moet wel van tevoren telefonisch reserveren.

Reserveer de hubtaxi naar Isala Meppel via 0800 - 82 94 225 (gratis). Betalen kan in de taxi alleen met PIN, de OV-chipkaart is helaas niet geldig. Alle voorwaarden, tarieven en spelregels staan op www.hubtaxi.nl.
OV-fiets vanaf station


Sluiten de bustijden toch niet aan op uw reis en bent u vitaal genoeg om een klein stukje te fietsen? In Meppel kunt u op het Station ook een OV-fiets huren voor € 4,55 per dag (prijs 2024). Het enige wat u hiervoor nodig hebt is een Persoonlijke OV-chipkaart. Zie www.OV-fiets.nl.

Ervaringen

Meer informatie

Het nieuwe Isala Meppel

In Meppel staat een prachtig nieuw ziekenhuis, ontworpen door Vakwerk Architecten in samenwerking met ingenieursbureau Deerns. Het is één van de modernste ziekenhuizen van Nederland, waar inwoners uit de wijde omgeving terecht kunnen voor ziekenhuiszorg. Het gebouw voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing, hygiëne, flexibel ruimtegebruik en comfort. Het ziekenhuis heeft geen gasaansluiting en heeft zonnepanelen op het dak. Patiënten en bezoekers worden omringd door veel daglicht én hebben uitzicht op het prachtige, groene Reestdal. Het gebouw van Isala staat in directe verbinding met Reestdal Revalidatie. In dit gebouw hebben Zorggroep Noorderboog en Revalidatie Friesland zich gehuisvest.

Hoofdingang Isala Meppel

Bewegwijzering naar de ontvangstruimte

Op de begane grond bevinden zich nagenoeg alle poliklinieken. Er zijn vier poligebieden, waar de specialismen nauw met elkaar samenwerken en ruimtes delen. Op de eerste verdieping zit ook nog een aantal poli’s, waaronder Oogheelkunde. Als u een afspraak heeft op de polikliniek, dan meldt u zich in de Centrale hal aan bij de aanmeldzuil. Dit doet u met uw identiteitsbewijs. Of u nu één keer of drie keer per week een afspraak heeft, u meldt zich altijd aan bij de aanmeldzuil. Er zijn vrijwilligers om u te helpen. Zij zijn te herkennen aan de groene blouse. Op het afsprakenticket staat waar u moet zijn. Volg de bewegwijzering naar de letter van de ontvangstruimte en neem daar plaats. De open ontvangstruimtes worden met verschillende specialismen gedeeld. Er hangen grote beeldschermen waarop informatie over Isala en het laatste nieuws te zien is. Als u aan de beurt bent, wordt u via de beeldschermen opgeroepen aan de hand van het nummer op uw ticket. 

ontvangstruimte isala meppel

Poliklinieken in Reestdal Revalidatie

Heeft u een afspraak bij Diëtetiek, Ergotherapie, Fysiotherapie, Harthuis of Logopedie? Dan vindt die plaats in het gebouw Reestdal Revalidatie, dat pal naast Isala ligt. U komt binnen via de ingang Reestdal Revalidatie en
meldt zich aan bij de aanmeldzuil in ontvangstruimte A.

Fysitotherapie Isala Meppel Reestdal Revalidatie

Natuurlijk in beweging!

Isala stimuleert haar patiënten, bezoekers en medewerkers om zoveel mogelijk te bewegen. Want bewegen helpt je gezond te blijven. Het houdt je spieren en botten sterk, is goed voor de doorbloeding en bevordert de spijsvertering. Maar wat minder bekend is, is dat bewegen ook heel belangrijk is als je ziek bent of geopereerd moet worden. Het zorgt voor een sneller en beter herstel.

Zitten is beter dan liggen. Daarom adviseren wij onze patiënten om in de verpleegkamer aan tafel te eten of in de gezellige huiskamer, waar ook andere patiënten zijn. In de beweegruimtes op de verpleegafdeling zijn meerdere toestellen om oefeningen mee te doen. Zoals een interactieve fietstocht op de fietslabyrint.

In het gebouw is veel te zien. Alleen al door te genieten van de verschillende uitzichten blijft u in beweging. Rondom het ziekenhuis is in de Reesttuin een wandelpad aangelegd dat ook geschikt is voor mindervaliden. In de Centrale hal zijn rollators en rolstoelen te leen; de borg is één euromunt. Binnen en buiten zijn mooie kunstobjecten waar u naartoe kunt wandelen. Wilt u er meer over weten, scan dan de QR-code die op het bordje bij het object staat. Dat kan met uw mobiele telefoon of de tablet van Isala.

Dakterras Isala Meppel

Uw opname

Patiënten die voor een dagopname of operatie komen, melden zich bij de aanmeldzuil aan en gaan daarna naar ontvangstruimte L (Opname). Vanaf daar wordt u persoonlijk begeleid naar de Dagverpleging of de OK.

Patiënten die meerdere dagen worden opgenomen in het ziekenhuis, melden zich ook bij de aanmeldzuil aan. Daarna loopt u, indien gewenst onder begeleiding van een vrijwilliger, naar de verpleegafdeling op de tweede of derde verdieping. Daar zijn eenpersoons- en driepersoonskamer met badkamer.

Op de begane grond, direct naast de Centrale balie, is de Apotheek, waar u uw geneesmiddelen voor thuis kunt ophalen.

Bezoektijden
Onze patiënten zien graag familie en bekenden als zij zijn opgenomen in het ziekenhuis. Kijk voor informatie op isala.nl/bezoek

verpleegkamer isala meppel 3persoons

Spoed en Huisartsenspoedpost

Het nieuwe ziekenhuis heeft één spoedafdeling, met een eigen ingang: ‘Spoed’. Hier zijn de Spoedeisende hulp, de Huisartsenspoedpost en de Acute zorgafdeling samengebracht. Er wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week spoedzorg geleverd. 

Op de Acute zorgafdeling worden patiënten opgenomen die met spoed zorg nodig hebben, bijvoorbeeld bij hartklachten. Meestal komen deze patiënten binnen via de Spoedeisende hulp of de polikliniek. Na een aantal uren wordt bepaald of de patiënt naar huis kan of overgeplaatst wordt naar de verpleegafdeling.

Ingang Spoed Isala Meppel

Isala gastvrij

Het restaurant ‘Brasserie de Klepper’ is een inspirerende, vertrouwde en gezonde ontmoetingsplek voor patiënten, bezoekers en medewerkers. U kunt hier genieten van lekkere streekgerechten of een cappuccino, met een fantastisch uitzicht over het Reestdal en het terras met zitjes.

Tablet
Als u wordt opgenomen in Isala Meppel, ontvangt u een tablet waarmee u onder andere kunt televisie kijken, internetten en eten en drinken bestellen. U stelt zelf uw maaltijd samen. Onze serviceassistenten helpen u daar uiteraard graag bij. Met de tablet mag u ook door het ziekenhuis wandelen om QR-codes te scannen.

Tablet Isala Meppel

Drie ingangen

Patiënten en bezoekers komen binnen via de ingang Isala. Met uitzondering van:

 • Patiënten van Diëtetiek, Ergotherapie, Fysiotherapie, Harthuis en Logopedie. Zij komen binnen via de ingang Reestdal Revalidatie en melden zich aan bij de aanmeldzuil in ontvangstruimte A.
 • De Spoedeisende hulp, de Huisartsenspoedpost en de Acute zorgafdeling zijn zijn alleen via de ingang Spoed te bereiken (buitenom). Patiënten en bezoekers kunnen dus niet binnendoor lopen. De ingang Spoed is tevens de nachtingang voor bezoekers tussen 21.00 - 07.00 uur.

Bereikbaarheid

Met welk vervoermiddel u ook komt, u loopt snel en eenvoudig naar de hoofdingang. Op het plein voor de ingang is een (brom)fietsenstalling en de bushalte ‘Ziekenhuis, Meppel’. In de Centrale hal kunt u bij het OV-oplaadpunt uw OV-chipkaart opladen.

Bezoekers van Isala en Reestdal Revalidatie parkeren op parkeerplaats P1. Hier is ook een aantal parkeerplekken om patiënten, die slecht ter been zijn, te brengen of op te halen. Komt u voor de Spoedeisende hulp of Huisartsenspoedpost, dan kunt u afgezet worden bij de ingang Spoed. Hier is een beperkt aantal parkeerplaatsen, waar u maximaal 30 minuten mag staan. De auto kan daarna op P1 geparkeerd worden.

Luchtfoto Isala Meppel nov 2021

Wist u dat... Isala Meppel het eerste gasloze ziekenhuis in Nederland is?

In het ontwerp speelt duurzaamheid een grote rol. Op het dak staan 400 zonnepanelen, er is Warmte Koude Opslag en het hemelwater wordt duurzaam afgevoerd in de Reesttuin. In en rond het gebouw is het prettig bewegen.

Beweegt u mee?

In Meppel hebben we voor onze patiënten en bezoekers een beweegmenukaart gemaakt met tips. Bent u benieuwd? ga naar
isala.nl/beweegmenumeppel

Buitenkant ziekenhuis met zonnepanelen

Wist u dat... in de vloer messing blaadjes zijn verwerkt?

Zo overgewaaid uit het Reestdal!

De architecten hebben de omgeving als inspiratiebron gebruikt. Dat ziet u in het hele gebouw terug. Zo wandelen op de muur in de Centrale hal de dieren uit het Reestdal voorbij.

Ga op avontuur!

In en rond het gebouw zijn QR-codes op bordjes geplaatst bij kunst- en andere objecten. Als u deze QR-code scant met de camera van uw mobiele telefoon of tablet, kunt u interessante informatie over het object lezen of een filmpje bekijken.

Blaadjes in de vloer Isala Meppel

Wist u dat... wij veel aandacht besteden aan afvalscheiding?

In Brasserie de Klepper is bijna al het servies van suikerriet. Dit wegwerpservies is biologisch afbreekbaar en er zijn aparte afvalbakken om het in te deponeren. Samen zorgen wij voor een duurzaam Isala!

afvalscheiding
Hoofdingang Isala Meppel
ontvangstruimte isala meppel
Fysitotherapie Isala Meppel Reestdal Revalidatie
Dakterras Isala Meppel
verpleegkamer isala meppel 3persoons
Ingang Spoed Isala Meppel
Tablet Isala Meppel
Luchtfoto Isala Meppel nov 2021
Buitenkant ziekenhuis met zonnepanelen
Blaadjes in de vloer Isala Meppel
afvalscheiding