Contact

Inloggen met DigiD

  1. Inloggen met DigiD
 Banner Digid Inloggen met DigiD en sms-controle of met de DigiD app.

DigiD staat voor ‘digitale identiteit’. Uw DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord die u allebei zelf kiest. Met uw DigiD kunt u veilig inloggen op websites van de overheid.

Dit heeft u nodig

Om in te kunnen loggen met DigiD, heeft u onderstaande nodig. Let op: als u nog geen DigiD, uitgebreid met sms-controle heeft, kost dit enkele dagen om aan te vragen.

  • Een persoonlijk DigiD
    Heeft u nog geen DigiD? Dan vraagt u deze aan op DigiD.nl. Binnen drie werkdagen ontvangt u een brief per post. In de brief staat een code, waarmee u uw DigiD klaar kan maken om in te loggen. Dat heet activeren.
  • Extra sms-controle activeren
    Naast uw DigiD wordt ook gevraagd om een extra sms-controle. Dit is een extra veiligheidsstap ter bescherming van uw medische gegevens. Heeft u dit nog niet geactiveerd? Dan kunt u dat aanvragen in MijnDigiD. U ontvangt binnen 3 werkdagen een brief met een activeringscode.

Inloggen met de DigiD App

U kunt ook inloggen met de DigiD App. Met de DigiD app logt u in met een QR-code. Een handige App, omdat u dan het wachtwoord van uw DigiD niet meer hoeft te onthouden. Ook is het veilig om de DigiD app op uw telefoon te gebruiken. De DigiD App kunt u op uw telefoon downloaden in de App Store (iPhone) of in Google Play (Android). Lees hier meer over de DigiD app.

Stap voor stap uitleg

Op de website digid.uabc.nl wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd wat een DigiD is, hoe u een DigiD aanvraagt en hoe u het gebruikt. U kunt ook de website van DigiD raadplegen voor meer informatie.

 

Ervaringen