Contact
  1. 500e TAVI ingreep Isala Hartcentrum
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

30 JAAR HARTZORG l Op 2 december 2009 werd de allereerste TAVI procedure in Isala Hartcentrum uitgevoerd. Vandaag verrichten cardiothoracaal chirurg dr. Brandon Bravo Bruinsma en cardioloog dr. Gosselink de 500e ingreep!

500e TAVI ingreep Isala Hartcentrum

Ook meer recente ontwikkelingen binnen het Hartcentrum in het afgelopen decennium willen we niet ongezien voorbij laten gaan. Met het inbrengen van een aortaklep via de punt van het hart werd op 2 december 2009 de allereerste TAVI procedure in het Isala Hartcentrum verricht. De ingreep werd uitgevoerd door dr. Brandon Bravo Bruinsma en dr. Markou, cardiothoracaal chirurgen, samen met dr. Dambrink en dr. van ’t Hof, interventiecardiologen, en dr. Nierich, anesthesioloog.

Vandaag vindt de 500e TAVI plaats!

Cardiothoracaal chirurg dr. Brandon Bravo Bruinsma (linksonder op de foto) en cardioloog dr. Gosselink (rechtsonder op de foto) voeren samen met het HCK-team de ingreep uit.

Een TAVI is een aortaklepoperatie via de liesslagader of via de borstwand, waarbij het gebruik van de hartlongmachine niet nodig is. Meer weten over deze ingreep? Bekijk de folder Aortaklepoperatie (TAVI) of lees het interview met cardioloog Jan-Henk Dambrink over TAVI bij verkalkte hartklep.