Contact
  1. Acute Knie Consult
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

​Knieletsel komt regelmatig voor bij mensen met een actieve levensstijl. De beoordeling van de ernst van het letsel is vaak lastig in het acute stadium. Bovendien levert de eerste periode vaak onzekerheid op bij de patiënt. Voor snelle beoordeling van knieletsel heeft Isala Beweegcentrum per 1 oktober het Acute Knie Consult ingesteld.

Vrouw voelt aan knie

Meestal is het voor het herstel niet nodig een ingreep uit te voeren. In sommige gevallen kan het echter nodig zijn om wel op korte termijn bv een bandoperatie uit te voeren. Het gaat dan met name om de laterale knieband. 

Voor snelle beoordeling van knieletsel heeft Isala Beweegcentrum per 1 oktober het Acute Knie Consult ingesteld. Patiënten kunnen hier binnen 3 werkdagen gezien worden voor een beoordeling van het knieletsel en het opstarten van een behandeltraject met optimale begeleiding. 

Voorwaarden voor verwijzing op dit spreekuur zijn:

  • Geen eerdere operaties aan de knie
  • Leeftijd tot 50 jaar

Ook patiënten die binnen een korte periode in de eerstelijns geneeskunde of bij de fysiotherapie onvoldoende herstellen kunnen bij het Acute Knie Consult IBC snel gezien worden.