Contact
  1. Blog Eline Heijnen: ‘Geweldig als iemand na een geslaagd behandeltraject beter in z’n vel zit!’
Punt Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.

Eline Heijnen is huidtherapeut bij Isala Dermatologisch centrum in Zwolle. In haar blog schrijft zij over haar vak, ontwikkelingen, actualiteiten en dagelijkse ervaringen op de afdeling.

Eline Heijnen huidtherapeut

Prachtig vak

Van 7 tot en met 14 oktober 2019 is het weer zover! De Week van de Huidtherapie. In deze week zet ik mijn prachtige vak extra op de kaart. Soms merk ik dat het beroep huidtherapeut niet bij iedereen bekend is. Als huidtherapeut ben je een paramedicus. Iemand die geen arts is, maar wel medische (en in mijn geval ook cosmetische) behandelingen doet. Daarbij werk ik nauw samen met de dermatologen. Ook coach ik patiënten in het gezond houden van hun huid en om klachten te voorkomen. Wij bieden de best mogelijke zorg, medisch noodzakelijk of niet, in een prettige en veilige omgeving. Dat vind ik belangrijk.

Huidproblemen

Tijdens de Week van de Huidtherapie probeer ik zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van wat een huidtherapeut doet en met welke huidproblemen je bij mij terecht kunt. Huidproblemen zoals: acne, littekens, vochtophoping, vaataandoeningen, (over)beharing, pigment- en wijnvlekken en andere storende plekken. Een deel van de hulpvragen die ik krijg, zijn niet medisch noodzakelijk. Maar dit betekent niet dat het geen hulpvraag is. Als iemand bijvoorbeeld een wijnvlek in zijn gezicht heeft, kan diegene zich daar erg beperkt door voelen. Of denk aan ouderdomsvlekken en diepe rimpels waar iemand zich aan stoort. Meestal kan ik dat vrij eenvoudig verhelpen. En ik vind het dan ook geweldig als mijn ‘patiënt’ na zo’n geslaagd behandeltraject beter in z’n vel zit!’

Week van de Huidtherapie

Meer weten? Kom dan 9 of 10 oktober naar onze informatiestand in de Centrale hal van Isala in Zwolle. Mijn collega’s en ik vertellen u dan graag wat we voor uw huid kunnen doen. We zijn er op beide dagen van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. U komt toch ook? Graag tot dan!

Gerelateerd nieuws