Contact
  1. Gaan borstimplantaten een leven lang mee?
Punt Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.

​Tegenwoordig is de kwaliteit van A-merken siliconen implantaten van een zodanig goede kwaliteit dat de implantaten lang mee kunnen gaan. Echter blijven het kunstmatige hulpmiddelen die langzaam verslijten en uiteindelijk misschien moeten worden verwijderd of vervangen.

Wij raden u daarom aan om 10 jaar na het plaatsen van de implantaten een afspraak te maken bij uw specialist om deze te laten controleren. Bij deze controle wordt er gekeken of er aanwijzingen zijn dat het implantaat niet meer intact is. Soms is het bij lichamelijk onderzoek niet direct duidelijk. In dat geval wordt er een echo of een MRI gemaakt. Hierop kan in de meeste gevallen worden gezien of het implantaat nog intact is. 

Het kan voorkomen dat een implantaat kapot is zonder dat er klachten zijn. Wij adviseren bij een kapot implantaat altijd te kiezen voor het verwijderen hiervan. Desgewenst kunnen er tijdens deze ingreep nieuwe implantaten geplaatst worden. Het verwijderen van borstimplantaten die niet meer intact zijn wordt door de huidige basisverzekering vergoed. Het opnieuw plaatsen van nieuwe implantaten komt meestal voor uw eigen rekening. 

Als u kiest voor het plaatsen van siliconen implantaten legt u zich daarmee vast voor een lange termijn. Daarom vragen wij u ook altijd om goed de voordelen en nadelen van een borstvergroting te overwegen. Wilt u uw implantaten laten controleren, verwijderen of opnieuw laten plaatsen? Ook dan kunt u bij de afdeling cosmetische chirurgie terecht. 

Meer informatie

In onze folder leest u meer over een borstvergroting. Uiteraard bent u op afspraak ook van harte welkom op ons spreekuur zodat een plastisch chirurg u persoonlijk te woord kan staan. U kunt ons op werkdagen bereiken van 8.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 56 36.