Contact
  1. Gemeente Kampen schenkt kunstwerk aan polikliniek Isala Kampen

Aan de muren van polikliniek Isala Kampen hangt sinds kort een werk van Lenneke Saraber. De kunstcommissie van Isala kreeg het werk van de gemeente Kampen. Het hangt in de publieke ruimte waar patiënten, bezoekers en medewerkers komen zodat iedereen van het werk kan genieten.

Corrie Vrieswijk (operationeel leidinggevende Isala) en Sanne van den Belt (lid kunstcommissie) bij het werk van Lenneke Saraber

Aan de muren van polikliniek Isala Kampen hangt sinds kort een werk van Lenneke Saraber. De kunstcommissie van Isala kreeg het werk van de gemeente Kampen. Het schilderij hangt in de publieke ruimte waar patiënten, bezoekers en medewerkers komen zodat iedereen van het werk kan genieten.

De gemeente Kampen besloot dit voorjaar een deel van de werken uit hun kunstcollectie te schenken aan non-profit organisaties. De kunstcommissie, ook wel bekend onder de naam ‘Kunst in Isala’, liet het oog vallen op een werk van Lenneke Saraber. Lid van de kunstcommissie Sanne van den Belt: “Isala heeft al enkele werken van Saraber in de collectie. Maar nog niet één van dit formaat. Het is een aanvulling op de werken die we al bezitten. Het werk hangt in de locatie van Isala te Kampen. Kunst in Isala, maar ook de medewerkers die dagelijks van het werk kunnen genieten, zijn er enorm blij mee.”

Kunst in Isala staat voor meer dan enkel het versieren van de muren van het ziekenhuis. Kunst motiveert, communiceert, fascineert, inspireert en verbindt. Kunst creëert energie tussen werknemers onderling, patiënten en bezoekers. Het vermindert stress, verhoogt productiviteit en stimuleert ook het ‘anders denken. Het werk van Saraber past hier goed bij. Lenneke Saraber studeerde in Kampen aan de kunstacademie en werkte jarenlang in haar atelier in Kampen, tegenwoordig heeft ze haar atelier in Zwolle.

Gerelateerd nieuws