Contact
  1. Hand-polscentrum behaalt heraccreditatie European Hand Trauma Center

De plastisch chirurgen van het Isala Hand-polscentrum staan 24 uur per dag paraat om hand en polstrauma’s te behandelen. Snelle en adequate zorg bij ernstige verwondingen aan de hand en/of pols, zorgt voor beter functieherstel van de hand. Daarom is het Hand-polscentrum opnieuw erkend als European Hand Trauma Center.

Plastisch chirurg Tjeerd de Jong van het Hand-polscentrum: ‘Onze zorg voldoet aan strenge criteria: van de diagnostiek en behandeling tot en met de multidisciplinaire samenwerking. Dat dit ook erkend wordt, zijn we enorm trots op. Maar bovenal zetten we ons in op de best mogelijke zorg voor mensen met ernstige verwondingen aan de hand en/of pols. Want letsel aan de hand, pols of onderarm kan grote gevolgen hebben voor het dagelijks leven. We willen dat patiënten na een ingreep hun hand weer zo snel en goed mogelijk kunnen gebruiken.’

Het Hand-polscentrum werd opnieuw onder de loep genomen door de Federation of European Societies for Surgery of the Hand (FESSH). De FESSH is een Europese commissie die zich inzet voor de erkenning van handchirurgie als specialisme in Europa. Bij de erkenning letten de beoordelaars onder meer op de kwaliteit van de specialisten en of zij goed samenwerken in multidisciplinaire teams. Ook wordt er gekeken naar de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het centrum voor patiënten en naar het aantal patiënten dat het centrum jaarlijks behandelt. De erkenning geldt voor de komende vijf jaar.