Contact
  1. Handtherapeuten Isala naar Europees congres
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

In juni zijn twee handtherapeuten van Isala naar het jaarlijkse Europese congres van Handchirurgie en Handtherapie in Boedapest geweest. Zij vertegenwoordigden Isala met een presentatie over onderzoek wat de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden in Isala.

Spreker Europees congres Handchirurgie en-therapie 2017

Het driedaagse congres had als thema “Evidence based data in Hand Surgery and Therapy”, waarbij er veel aandacht was voor het doen van klinisch onderzoek en de toepassing van de resultaten in de dagelijkse praktijk. Daarnaast waren er vele presentaties over uiteenlopende onderwerpen met als overeenkomst problemen van de arm en/of hand. Het congres biedt de mogelijkheid tot uitwisseling van kennis en ervaring met Europese collega’s en het op de hoogte blijven van nieuwe en toekomstige ontwikkelingen.

4th European Symposium on Pediatric Hand Surgery and Rehabilitation

Op 14 en 15 juni kregen twee handtherapeutes van Isala de mogelijkheid dit 2-daagse symposium in Parijs bij te wonen. Het symposium wordt eens per 3 jaar op wisselende locaties gehouden. Voor kinderrevalidatieartsen of revalidatieartsen met aandachtsgebied arm/hand is het een relevant symposium. Doel van het bijwonen van dit symposium was het up to date blijven van de nieuwste ontwikkelingen wat betreft de mogelijkheden van chirurgie en nabehandeling bij congenitale afwijkingen en trauma's van de kinderhand.

Op het symposium, waar allerlei internationale centra vertegenwoordigd waren, kwamen veel verschillende onderwerpen aan de orde. Zoals de aanleg en ontwikkeling van de hand, vele congenitale handafwijkingen, trauma's van de kinderhand en brandwonden. De verschillende chirurgische en therapeutische behandelmogelijkheden werden uitgebreid besproken, net als de psychologische aspecten die er vaak een rol bij spelen. Er waren lezingen en workshops in twee verschillende zalen zodat iedereen zijn eigen programma kon samenstellen.

Al met al waren het zeer leerzame, goed georganiseerde en inspirerende dagen in een ook nog prachtige stad!