Contact
  1. Heeft u al een PGO op uw telefoon?

Een PGO (Persoonlijke Gezondheidsomgeving) is een app waarin onder andere een overzicht staat van informatie, die uw zorgverleners in hun dossier over u hebben staan. Landelijk is afgesproken om wat voor informatie het gaat. Heeft u al een PGO op uw tablet of telefoon? Zes vragen en antwoorden over deze nieuwe digitale ontwikkeling.

Vrouw gebruikt mobiele telefoon

Waar komt het idee van de PGO vandaan?

Het is een initiatief van het ministerie van VWS. Wanneer patiënten verschillende zorgverleners hebben, is het handig om alle informatie bij elkaar te hebben in één app. Zo behoudt u het overzicht en de regie.

Hoe werkt het dan?

Via de gestandaardiseerde koppeling MedMij kunt u in een PGO informatie verzamelen uit de dossiers van uw zorgverleners. De MedMij koppeling kunt u ook zien als een veiligheidskeurmerk. Daarnaast kunt u zelf in een PGO meetgegevens opslaan. Bijvoorbeeld uw gewicht of bloedruk. Zo krijgt u een beeld over een langere periode.

Kan ik naast informatie inzien en meetgegevens opslaan nog meer met een PGO?

Nee, helaas nog niet. Het is de bedoeling dat dit in de toekomst wel kan. Denk aan afspraken inplannen of een vraag stellen aan uw zorgverlener. Het fenomeen PGO is nog volop in ontwikkeling. Daarom staan ook nog niet alle zorgverleners in een PGO. Bent u nieuwsgierig? Probeer het dan vooral uit.

Neemt een PGO ook de informatie uit MijnIsala over?

Ja, maar dus niet alle informatie. U gebruikt MijnIsala naast een PGO. Wel handig nu Isala nog geen gebruikt maakt van de MijnIsala app.

Hoe kom ik aan een PGO-app?

Er zijn verschillende. Meer informatie over PGO en hoe het werkt vindt u op de website www.pgo.nl. Daar staat ook een overzicht/keuzehulp van de verschillende PGO’s die u kunt downloaden op uw telefoon.