Contact
  1. Influenzasneldiagnostiek tijdens het griepseizoen

Het Laboratorium voor Medische Microbiologie en Infectieziekten (LMMI) van Isala biedt tijdens het griepseizoen een sneltest op influenzavirus A en B aan voor huisartsen in de regio.

Het LMMI verricht een PCR op een nasofarynxuitstrijk, afgenomen met een eSwab. Het resultaat wordt binnen 1 uur na ontvangst van het materiaal telefonisch aan u doorgegeven.

Aanvragen

Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Het materiaal moet vóór 17.00 uur op het LMMI aanwezig zijn.

Mocht afgeven op het LMMI vóór 17.00 niet lukken, dan mag het materiaal op de Huisartsenpost Zwolle worden afgegeven (Dr. Van Heesweg 2, 8025 AB Zwolle, ingang naast de Spoedeisende hulp van Isala), tot uiterlijk 21.00 uur.

Werkwijze

  • Vul een LMMI-aanvraagformulier volledig in: schrijf onderaan 'influenzasneltest'. Noteer het telefoonnummer (06-) waarop de uitslag kan worden doorgebeld.
  • Neem met een eSwab een nasofarynxuitstrijk af. Zie afname-instructie LMMI Diagnostiek Mircrobiologie (ziektebeeld influenza / Nasofarynxuitstrijk).
  • Noteer naam en geboortedatum op de nasofarynxwat/eSwab.
  • Verpak nasofarynxwat/eSwab en formulier volgens de gebruikelijke manier in 1) een blister, die weer in 2) een zgn. safety bag, en die weer in 3) de bekende blauwe LMMI-verzendenvelop.
  • Bel (038) 424 48 80 en kondig de spoedbepaling aan. Geef ook hier het telefoonnummer door (06-) door waarop de uitslag kan worden doorgebeld.
  • Laat nasofarynxwat/eSwab en formulier door familie, buur of kennis persoonlijk afgeven aan het loket van het LMMI (vóór 17:00 uur), op dit adres:

Isala
Dr. van Heesweg 2
V1.2 (Gebouw V1, tweede verdieping, afdeling Medische microbiologie)
8025 AB Zwolle

U kunt deze werkwijze nalezen of printen, inclusief routebeschrijving naar het LMMI (pdf).

Uitslag

De uitslag wordt door de arts-microbioloog doorgebeld naar het opgegeven 06-nummer.

Vragen

Laboratorium voor Medische Microbiologie en Infectieziekten, (038) 424 31 11.