Contact
  1. Isala behaalt keurmerk Klompvoetcentrum
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

​Isala behaalt het keurmerk gecertificeerd Klompvoetcentrum en heeft zich hiermee in een unieke positie verworven als 1 van de 11 Nederlandse gecertificeerde klompvoetcentra. Het klompvoetteam heeft jarenlange ervaring op het gebied van de behandeling van kinderen met aangeboren afwijkingen, zoals een klompvoetje.

In Isala wordt gewerkt volgens de Ponseti methode, waarbij spoedig na de bevalling een redressieprogramma wordt ingezet. In dit programma wordt nauw samengewerkt met Orthopedisch chirurgen, gipsverbandmeesters en een instrumentmaker. In de landelijke richtlijnen zijn veel van Isala’s positieve bevindingen overgenomen. 

Afdeling Orthopedie vindt het erg belangrijk om aanstaande ouders van een kindje met de diagnose klompvoetje, tijdig te informeren en nodigen hen dan al tijdens de zwangerschap uit, om hen optimaal voor te lichten. Dit gesprek kan al na de 20 weken echo gepland worden. Het behandelteam krijgt tijdens het gesprek goed inzicht in de situatie en kan dan de behandeling meteen opstarten na de bevalling. Dit kan zelfs in het weekend georganiseerd worden. Het eerste gesprek vindt plaats op het Klompvoetspreekuur. Ouders maken dan kennis met de Orthopedisch chirurg en de gipsverbandmeester.