Contact
  1. Isala en Elekta tekenen langdurige samenwerking voor de best mogelijke zorg bij kanker
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

​Isala en Elekta (EKTA-B.ST), leverancier van bestralingsapparatuur en software-oplossingen in de behandeling van kanker, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor 15 jaar. Beide partijen kunnen zich nu concentreren op het invoeren van snelle ontwikkelingen binnen de oncologie en radiotherapie in Isala.

Rob Dillmann, bestuursvoorzitter Isala (links) en Francois Pointurier, senior vice president Elekta, ondertekenen contract voor langdurige samenwerking

Met een upgrade van de bestaande versnellers worden niet alleen de nieuwste technieken toegepast, zoals in een kortere tijd een hogere dosisafgifte, maar wordt ook de uitwisselbaarheid van de versnellers vergroot, waardoor de apparatuur nog beter kan worden ingezet. Naast de upgrade bevat de overeenkomst onder meer verschillende hypermoderne Versa HD™ bestralingsapparaten, MOSAIQ® workflow software, een managed services contract en een Leksell Gamma Knife® Icon™ radiochirurgiesysteem, waarmee het mogelijk is met de hoogst haalbare precisie tumoren in het hoofd met een zeer hoge, maar veilige dosis te bestralen. Elekta en Isala kondigden verder ook een lange-termijn technologiesamenwerking aan op het gebied van radiotherapie en oncologie. Met de ondertekening van deze overeenkomst hebben Isala en Elekta hun commitment verder versterkt om de best mogelijke kankerzorg naar deze regio te brengen, maar ook daar buiten.

Gabriël Paardekooper, radiotherapeut-oncoloog en voorzitter van de afdeling Radiotherapie van Isala: “Deze technologiesamenwerking met Elekta, een ervaren en betrokken leverancier, zal ons helpen onze oncologievisie verder te realiseren. Met de upgrade van de bestaande versnellers zorgen we er niet alleen voor dat we onze patiënten de best mogelijke behandeling bieden, maar kunnen we ook onze werkprocessen optimaal inrichten. Al onze versnellers worden uitgerust met dezelfde specificaties, waardoor flexibiliteit en capaciteit verder zullen toenemen. Tevens kunnen we dankzij de installatie van de Leksell Gamma Knife patiënten met hersentumoren en complexe neurologische afwijkingen behandelen met de meest precieze technologie die er bestaat.De samenwerking met Elekta en de investering in een bestralingsmodaliteit als de Gammaknife past volledig in de strategie van Isala om het speerpunt Oncologisch centrum gestalte te geven, zodat zowel binnen als buiten de regio de best mogelijke zorg voor de patiënt kan worden geleverd.”

Francois Pointurier, Elekta’s Senior Vice President voor West- en Centraal Europa: “We zijn er erg trots op dat we deze overeenkomst met Isala, gebaseerd op een al lang bestaande en vruchtbare samenwerking, mogen aangaan. We zijn erop gebrand om deze samenwerking tot een succes te maken, niet alleen voor Isala en Elekta maar uiteindelijk voor de patiënten die behandeld zullen worden.”