Contact
  1. Isala kinderarts Dorien Broekhuijsen stelt zich voor
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

In deze rubriek stellen de kinderartsen zich één voor één aan u voor. Door de fusie tussen Isala en Isala Diaconessenhuis is de vakgroep een stuk groter geworden en daardoor wellicht wat onbekend. Dorien Broekhuijsen is de 15e in de reeks die zich voorstelt.

Dorien Broekhuijsen

Na mijn studie geneeskunde aan de VU in Amsterdam heb ik de opleiding tot kinderarts gedaan in het Utrecht (WKZ) en Tilburg. Als kinderarts heb ik 4 jaar in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht gewerkt en me daar verder verdiept in de sociale pediatrie.

In 2009 ben ik in Isala gaan werken. In 2014 heb ik mijn fellowship sociale pediatrie afgerond (Zwolle en Groningen). Mijn huidige werkzaamheden bestaan uit algemene en sociale pediatrie. Bij dat laatste gaat het bijvoorbeeld om jongeren met eetstoornissen, somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten en vermoedens van kindermishandeling. Het leuke van de combinatie met algemene kindergeneeskunde is de afwisseling in aard en complexiteit van de pathologie wat maakt voor mijzelf ook goed in balans blijft.

Naast de klinische taken ben ik projectleider van de (NVK) richtlijn SOLK bij kinderen die in 2018 wordt afgerond.

Vragen kan altijd: kindergeneeskunde@isala.nl