Contact
  1. Isala opent nieuwe locaties bloedprikken
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

UPDATE - Isala opent nieuwe locaties om bloed te prikken. Het gaat om vaste locaties in Diever, Giethoorn, Havelte, Steenwijkerwold, Hasselt en Zwartsluis.

Afname van bloed

Zorg dichtbij

Isala wil zoveel mogelijk de zorg dichtbij leveren als het kan. Een bloedafnamepunt in de eigen leefomgeving is voor mensen van belang, want de reisafstand kan belastend zijn. Tijdens de coronacrisis sloten helaas een aantal locaties omdat daar de veiligheid of privacy onvoldoende gewaarborgd kon worden. Isala is in gesprek gegaan met huisartsen, gemeenten en dorpen om nieuwe locaties voor bloedprikken te onderzoeken. Met de vier nieuwe locaties hoopt Isala patiënten uit deze regio’s zo goed mogelijk te helpen.

Openingstijden nieuwe locaties

De volgende locaties gaan open, van 8:00-09:00 uur (om de week):

  • Giethoorn, Kulturhus, open per 4 oktober
  • Diever, Hart van Diever, open per 5 oktober
  • Steenwijkerwold, MFC Hoogthij, open per 11 oktober
  • Havelte, de Veldkei, open per 12 oktober

Update:

  • Zwartsluis, de Toesebolte (Purperreigerlaan 138), wekelijks op donderdag van 8:30 - 09:30 uur. Open per 11 november.
  • Hasselt, Teeuwland (Karel Doormanstraat 30), wekelijks donderdag van 08:00-09:00 uur. Open per 18 november.

Alle locaties zijn rolstoeltoegankelijk. Patiënten die worden doorverwezen via hun huisarts of specialist kunnen hier terecht op afspraak. De Trombosedienst heeft eigen spreekuren. Cliënten van de Trombosedienst kunnen hier dus niet terecht.

Afspraak maken

Een afspraak maken kan via MijnIsala of telefonisch. De priklocaties zijn niet voor trombosepatiënten, die veelal zelf prikken of dit laten doen op vaste spreekuren.

Overzicht locaties bloedafname

De meeste priklocaties zijn binnen tien minuten rijden te bereiken. Bekijk het overzicht van bloedafnameposten.