Contact
  1. Isala zorgt voor lichaam én geest
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

​Patiënten van Isala die als gevolg van hun ziekte psychische klachten krijgen, kunnen terecht bij de afdeling Medische psychologie. Medisch specialisten kunnen patiënten voor diagnostiek en veilige, deskundige behandeling naar deze afdeling doorverwijzen. Patiënten mogen hun specialist gerust ook zelf vragen om zo’n verwijzing, als ze behoefte hebben aan psychologische hulp.

Femke Popma, klinisch psycholoog

Femke Popma, klinisch psycholoog

Femke Popma, klinisch psycholoog bij de afdeling Medische psychologie, werkt op het grensvlak van psychologie en geneeskunde. ‘Beide werkvelden hebben mijn interesse’, zegt zij. ‘Ik zie patiënten met allerlei klachten. Zij willen bijvoorbeeld hulp bij het omgaan met de impact van ziekte op hun leven. Maar ik behandel ook mensen met angst voor een operatie. Of patiënten die moeite hebben met omgaan met een chronische aandoening zoals diabetes.’

Grip

‘Het contact met patiënten inspireert mij elke dag’, vertelt Femke. ‘Ik wil hen graag bijstaan in heel moeilijke tijden en verschil voor hen maken. Zodat zij weer grip krijgen op hun leven, en de behandeling kunnen ondergaan.’ Voor patiënten zijn overigens geen extra kosten verbonden aan een verwijzing naar en behandeling door Medische psychologie.

Bekijk de film!

Emotionele kwetsbaarheid kan iedereen overkomen, weten Femke en haar collega’s. Om dat duidelijk te maken, heeft de afdeling Medische psychologie een welkomstfilm gemaakt. Daarin worden behandelmethoden uitgelegd en komen patiënten aan het woord. Femke: ‘Zij vertellen hoe ze geholpen zijn op onze afdeling en doorbreken met hun verhaal het taboe op psychologische hulp. Echt een aanrader!’

Bekijk de film.

Meer informatie

Afdeling Medische psychologie