Contact
  1. Kanker zet je wereld op z'n kop
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (maandag 4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Kanker draag je niet alleen, kanker raakt ons allemaal. Isala Oncologisch centrum geeft aandacht aan Wereldkankerdag door verschillende activiteiten. Dit doen wij met als doel de bewustwording rondom kanker te vergroten en te stimuleren dat mensen met kanker en hun naasten de weg naar de beste zorg en passende ondersteuning weten te vinden.

3 mensen binnen bij Nazorgcentrum IntermeZZo

Hoe reageer ik op ontwijkende opmerkingen van collega’s? Hoe kan ik met mijn kinderen praten over mijn ziekte? Patiënten die ziek zijn (geweest) of mensen van wie iemand uit hun omgeving kanker heeft (gehad), hebben misschien veel vragen op het gebied van ondersteunende zorg bij kanker. Daarom organiseert Isala Oncologisch centrum vandaag een Facebook spreekuur tussen 16.00 – 18.00 uur. Het expertteam bestaat uit manager Corine den Hollander van Nazorgcentrum IntermeZZo, ondersteuningsconsulent en oncologieverpleegkundige Angela Diepman en verpleegkundig specialist revalidatiegeneeskunde Corinne den Dool. Bezoek de Facebookpagina van Isala Oncologisch centrum voor meer informatie.

 

Muziek op verpleegafdelingen

Patiënten op onze verpleegafdeling Oncologie/Hematologie (locatie V2.3) en de Dagverpleging (locatie V3.3) kunnen luisteren naar live muziek van zang/gitaarduo ‘Sensitive’ (zangeres/gitariste Dominique Veldwachter en gitarist Hans Oosterwal). Zij zingen nummers die passen bij het thema; hoop, kracht en samen. ’s Middags verhuist dit muziekduo naar de Centrale hal zodat bezoekers ook van de muziek kunnen genieten.

 

Wat is uw wens?

Er staat een wensboom in de Centrale hal van Isala Zwolle. Mensen kunnen hier een wens of een liefdevolle gedachte, voor uzelf, een ander of voor elkaar op een kaartje schrijven en in de boom hangen.

Wensboom in de Centrale hal van Isala Zwolle Wensboom

Ontmoeten, rondkijken en ontspannende activiteiten

 

Volg de lichtjes vanaf de Centrale hal in Isala Zwolle naar het Open huis van Nazorgcentrum IntermeZZo (van 10.00 – 16.00 uur).

Als u de diagnose kanker krijgt, staat uw leven op de kop. U maakt zowel lichamelijk als emotioneel een zware tijd door. In deze periode kunt u terecht bij IntermeZZo, het nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten. Door het geven van voorlichting over de gevolgen van kanker en het bieden van ontspannende activiteiten ondersteunt Nazorgcentrum IntermeZZo patiënten de regie op hun leven terug te vinden.

Centrum voor oncologische topzorg

Binnen Isala Oncologisch centrum worden de krachten gebundeld om de beste zorg te bieden, zo veel mogelijk afgestemd op de behoeften van een patiënt. Isala Oncologisch centrum staat voor:

  • Een beter en langer leven voor mensen met kanker
  • Professionele betrokkenheid
  • Goede nazorg en palliatieve zorg.

Op de hoogte blijven?

Wilt u Wereldkankerdag in Isala volgen? Houd de Facebookpagina van Isala Oncologisch centrum in de gaten.