Contact
  1. Kinderartsen Isala stellen zich voor
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

​In deze rubriek stellen de kinderartsen zich de komende maanden één voor één nader aan u voor. Door de fusie in Meppel is de vakgroep een stuk groter geworden en daardoor wellicht wat onbekend. Paul Brand (1961) werkt sinds 1997 als kinderarts in Isala en is de eerste die zichzelf voorstelt.

“Mijn interessegebieden binnen de kindergeneeskunde zijn astma, kinderlongziekten en allergie. Samen met huisartsen uit de regio heb ik de MCC klik werkafspraken Astma bij kinderen, luchtweginfecties bij kinderen en allergie opgesteld. Ik werk twee dagen per week op de Isala Academie als medisch hoofd opleidingen en wetenschap van Isala en heb een aanstelling als buitengewoon hoogleraar klinisch onderwijs aan het UMCG.

Ik denk graag mee over kinderen met moeilijk behandelbaar astma, complexe atopische syndromen, recidiverende luchtweginfecties en verdenking (voedsel)allergie. We hebben een uitgebreid programma van dubbelblinde voedselprovocaties op onze afdeling om bij verdenking voedselallergie het kaf van het koren te scheiden”.

Vragen (al dan niet patiëntbonden):
Stel ze gerust!: kindergeneeskunde@isala.nl.