Contact
  1. Kinderartsen stellen zich voor: Eric de Groot
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

​In deze rubriek stellen de kinderartsen zich één voor één aan u voor. Door de fusie tussen Isala en Isala Diaconessenhuis is de vakgroep een stuk groter geworden en daardoor wellicht wat onbekend. Eric de Groot is de 10e in de reeks die zich voorstelt.

Eric de Groot

Mijn naam is Eric de Groot. Ik ben werkzaam in Isala sinds 2006. Opgeleid in de kindergeneeskunde in Maastricht en voor de kinderlongziekten in Groningen. Getrouwd en 2 kinderen van 14 en 15 jaar oud. Hobby’s vakantie(skiën) en tennissen.

Mijn aandachtsgebieden zijn de kinderlongziekte en acute kindergeneeskunde. Samen met Paul Brand zien wij de kinderen met CF, complexe long problematiek astma en allergieën. Samen met huisartsen en Paul Brand heb ik de MCC Klik werkafspraken astma bij kinderen, luchtweginfecties bij kinderen opgesteld. Daarnaast geef ik onderwijs aan de huisartsopleiding alhier in Zwolle over acute kindergeneeskunde en de longendagen samen met Huub van Gijsel. Binnen Isala ben ik lid van de reanimatie en SEH commissie en mede verantwoordelijk voor de interne scenariotraining in de acute kinderopvang zowel op de pasgeborenen afdeling als voor de reanimatie teams en de verpleegkundigen. Tevens ben ik APLS (Advanced Paediatric Life Support) instructeur en lid van de medische commissie van Villa Pardoes.

Overleg kan altijd, ook via kindergeneeskunde@isala.nl