Contact
  1. Longpunt Meppel over Mantelzorg en WMO

Dinsdag 20 februari gaat het bij Longpunt Meppel over ‘Een longziekte heb je niet alleen; mantelzorg en WMO. Er wordt steeds vaker en meer een beroep gedaan op mantelzorgers. Vaak is dit de eigen partner, een familielid, goede vriend of een buurvrouw of buurman. Wat is de rol van de mantelzorger, hoe kunt u als mantelzorger ondersteuning vragen? Daarnaast kan het zijn dat u ook gebruik maakt van voorzieningen vanuit de WMO of dit in de toekomst gaat doen. Waar kunt hiervoor terecht en wie kan u hierbij ondersteunen? Jeanet Kraaij, mantelzorgondersteuner zal u hier alles over vertellen tijdens de middag.

Tijdens de middag is er alle gelegenheid om met de zorgverleners in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!

Let op nieuwe locatie: Kerkelijk Centrum Trias (zaal van de Oude Kerk) Groenmarktstraat 6 Meppel. Tijd: 14.00 tot 16.00 uur 

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen

Voor een antwoord op al deze vragen is er nu het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Vier keer per jaar zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Henk Heuvelink (0528) 371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Longfonds

In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.