Contact
  1. Met 'zieke' pop of knuffel naar open dag Isala Diaconessenhuis
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Zaterdag 17 maart 2018 van 10.00 tot 16.00 uur opent Isala Diaconessenhuis in Meppel haar deuren tijdens de open dag. Naast uitleg over de zorg rondom het thema ‘Isala beweegt!’, kunnen kinderen die dag met hun ‘zieke’ pop of knuffel een bezoek brengen aan het ziekenhuis. Onze dokters onderzoeken de pop of knuffel eens goed en noteren alle bevindingen in een eigen ziekenhuisboekje.

Meisje met berenknuffel

Op de route van de open dag is een speciale Berenroute ingericht. Hierop staan meerdere afdelingen waar kinderen hun pop of knuffel kunnen laten onderzoeken of behandelen. Zo krijgt de knuffel van de gipsverbandmeester in de Gipskamer een verbandje om en worden de ogen van de knuffel onderzocht bij het Retinacentrum. Heeft de knuffel misschien last van een lui oog? Dan krijgt de pop of knuffel een speciale oogsticker!

Bij de cardioloog wordt een hartfilmpje van de pop of knuffel gemaakt en de reumatoloog checkt of de handjes van de pop goed kunnen bewegen. Bij Longgeneeskunde kunnen kinderen zelf ervaren hoe het is om COPD te hebben door te ademen door een rietje en tegelijkertijd een liedje te zingen. 

Gratis toegangskaarten

Om ervoor te zorgen dat u als bezoeker aan de open dag geen last heeft van al te grote drukte, spreiden wij het bezoek over de gehele dag van 10.00 tot 16.00 uur. U kunt zich inschrijven voor een tijdstip op de dag, waarop u uw bezoek begint. U vraagt een gratis toegangsbewijs aan via de website. Ook vindt u op deze website informatie over het programma van de open dag.