Contact
  1. Nieuwe OK’s Behandelcentrum in gebruik

Vandaag neemt Isala twee nieuwe OK’s in het Behandelcentrum in gebruik. In korte tijd zijn twee extra (tijdelijke) OK’s bij het Behandelcentrum bijgebouwd. Hiermee krijgt Isala meer OK-capaciteit.

nieuwe ok in het behandelcentrum

Met de ingebruikname van de twee nieuwe (tijdelijke) OK’s, heeft het Behandelcentrum acht operatiekamers die ingezet worden voor planbare ingrepen. Daarnaast beschikt Isala over veertien OK’s in het hoofdgebouw in Zwolle en vijf in het nieuwe ziekenhuis in Meppel.

Extra OK-capaciteit

De extra OK-capaciteit is nodig om onder andere de afdelingen Orthopedie, Gynaecologie, Chirurgie en Neurochirurgie meer OK-mogelijkheden te geven. Ook gaan we in de toekomst de klinische OK’s in Zwolle verbouwen. De twee nieuwe (tijdelijke) OK’s bij het Behandelcentrum zorgen dat Isala ook tijdens die verbouwing genoeg capaciteit houdt als ziekenhuis.

Moderne techniek en apparatuur

De nieuwe OK’s beschikken over de modernste techniek en apparatuur. En zijn bijna identiek aan de OK’s in het nieuwe ziekenhuis in Meppel. Dat ervaarde ook operatieassistent Arjan Steenbergen. Hij gaat op de nieuwe Ok’s werken. “Het zijn grote OK’s, anders dan de OK’s in het hoofdgebouw van Zwolle. Ze zijn hetzelfde als in Meppel, wat luxer. Bijvoorbeeld door de grote schermen, maar vooral door de ruimte. Ik werk normaal op de andere OK’s in Zwolle, bij prothesiologie. Die extra ruimte is fijn, omdat we totale heupen, knieën en schouders doen. Ik heb zin om hier aan de slag te gaan.”

Fijne werkplek

De nieuwe OK’s zijn een fijne nieuwe werkplek voor het huidige OK-team van het Behandelcentrum. Maar ook voor de collega’s uit de kliniek in Zwolle en Meppel die in het Behandelcentrum gaan werken. Naast de bouw van de nieuwe OK’s, was ook een interne verbouwing van de holding en recovery in het Behandelcentrum nodig. Er zijn extra faciliteiten gerealiseerd om de patiënten van de twee extra OK’s op te kunnen vangen. Er werden met die verbouwing ook ramen geplaatst om daglicht te krijgen in het al bestaande OK-complex van het BHC. Een grote wens van de medewerkers.

Meer weten: Lees meer over Isala Behandelcentrum op isala.nl/behandelcentrum

Werken op het Behandelcentrum?

Dagdiensten, werken bij daglicht en toch aan de operatietafel staan. Werken in het Behandelcentrum is een mooie kans. We opereren doordeweeks, de weekenden en avonden zijn van jou. Daarnaast kom je te werken in een klein team met korte lijnen. Een goede sfeer, een uitgebreid inwerktraject en een goede balans tussen werk en privé: dat is wat we jou bieden.
Ben je geïnteresseerd in een baan op het Behandelcentrum? Bekijk dan snel op IsalaWerkt.nl.

Gerelateerd nieuws