Contact
  1. Nieuwe producten in de strijd tegen ondervoeding
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Bij ziekte of in de periode rond een operatie is het belangrijk om extra op uw voeding te letten. Net als bij zwaar werk of sport heeft het lichaam bij ziekte meer energie, eiwitten en andere voedingsstoffen nodig dan normaal. Patiënten die deze voedingsstoffen te weinig binnen krijgen, kunnen ondervoed raken.

Als diëtisten geven we persoonlijk voedingsadvies om ondervoeding, spierverlies en spierherstel aan te pakken. In het voedingsassortiment  van Isala hebben wij al diverse eiwit- en energieverrijkte producten. Om nog meer variatie mogelijk te maken en zoveel mogelijk aan de behoefte van de patiënt te kunnen voldoen, hebben we sinds begin september 2016 producten van Carezzo in huis. Dit zijn gewone voedingsproducten waar extra eiwitten aan toegevoegd zijn.

Van Carezzo hebben wij in het assortiment: eiwitrijk brood, soepen, vruchtensappen en zuiveldranken. Kijk voor  meer informatie op www.carezzo.nl.

Inmiddels zijn daar ook de producten van Fijnproevers aan toegevoegd. Energie- en eiwitrijke gewone voedingsproducten die mede geschikt zijn voor patiënten met slikproblemen. Van Fijnproevers hebben wij in het assortiment: energie- en eiwitrijke smoothies, hartige tussendoortjes en soepen. Kijk voor meer informatie op www.fijn-proevers.nl.

Meer praktische adviezen voor energie- en eiwitrijke voeding en wat te doen bij ondervoeding leest u in de folder Voeding bij ziekte en herstel.