Contact
  1. Noodzakelijke ooglidcorrectie wordt vergoed vanuit basispakket
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Zowel mannen als vrouwen lopen met het probleem van overhangende oogleden. De ene persoon in ergere mate dan de ander. Met ingang van 2017 zijn de polisvoorwaarden bij de zorgverzekeraars aangepast. Vanaf 1 januari wordt een medisch noodzakelijke ooglidcorrectie weer vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering.

Dokter Houpt; Plastisch chirurg

Vergoeding

Maar niet iedereen komt in aanmerking voor een vergoeding. Indien uw ooglidcorrectie medisch noodzakelijk is krijgt u het consult, de ingreep en de nacontrole vergoed. Deze vergoeding is voor mensen:

  • met verlamde of verslapte bovenoogleden door een aangeboren afwijking.
  • met een chronische aangeboren ziekte.
  • met oogleden die een ernstige gezichtsveldbeperking veroorzaken. De onderrand van uw bovenooglid of overhangende huidplooi ligt 1 mm of lager boven het centrum van uw pupil.

Als u verwacht voor deze vergoeding in aanmerking te komen dient u een verwijzing te hebben van uw huisarts.

Als u niet voor een vergoeding in aanmerking komt, kunt u alsnog bij ons terecht voor een ooglidcorrectie. U betaalt dan zelf voor de ingreep. Een verwijzing is in dit geval niet nodig. 

Maak alvast een afspraak

Naast een bovenooglidcorrectie kunt u bij ons ook terecht voor een onderooglidcorrectie en diverse andere cosmetisch chirurgische ingrepen.

Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met afdeling Plastische chirurgie op telefoonnummer (038) 424 56 36.

Meer informatie

Meer informatie over een bovenooglidcorrectie of een onderooglidcorrectie vindt u op de site van Cosmetische chirurgie.