Contact
  1. Onduidelijkheid uitnodigingsbrief voor derde coronavaccinatie
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Op verzoek van het RIVM heeft Isala kwetsbare patiënten uitgenodigd voor een derde inenting (vaccinatie) tegen corona. We hebben een aantal patiënten een brief gestuurd, terwijl zij niet tot de groep van kwetsbare patiënten behoren. Dit veroorzaakt verwarring bij patiënten. Wij begrijpen dat en vinden dat heel vervelend.

Het RIVM heeft aangegeven welke patiënten voor deze derde vaccinatie uitgenodigd kunnen worden. het RIVM heeft Isala gevraagd de uitnodigingen naar de eigen patiënten te versturen. Patiënten kunnen bij de GGD een afspraak maken voor deze derde vaccinatie.

Eén van de groepen patiënten die voor een derde vaccinatie in aanmerking komt, zijn patiënten die in een nauw omschreven periode een behandeling met chemotherapie via infuus of pillen hebben gekregen. Isala heeft uit deze groep patiënten geselecteerd. Maar deze selectie is niet helemaal goed gegaan. 

Isala heeft in deze groep teveel patiënten geselecteerd. Hierdoor ontvangt een deel van onze patiënten een brief, terwijl zij geen chemotherapie via infuus of pillen hebben gekregen. Zij behoren niet tot de groep van kwetsbare patiënten, waarvan het immuunsysteem minder goed werkt. Dit veroorzaakt verwarring bij patiënten. Wij begrijpen dat en vinden dat heel vervelend. Isala stuurt alle patiënten die een verkeerde brief hebben ontvangen een nieuwe brief, waarin wij de patiënt uitleg geven en onze excuses aanbieden. Deze brieven worden de komende dagen verstuurd.

Omdat het enkele dagen kan duren voordat deze brieven de patiënten bereiken, bieden wij ook via deze weg onze oprechte excuses aan.

Vragen en antwoorden

Ik heb rond 29 oktober een nieuwe brief van Isala ontvangen. Wat moet ik hiermee doen?

De GGD heeft aan Isala het verzoek gedaan om alle patiënten die WEL in aanmerking komen voor vaccinatie, een bevestigingsbrief te sturen. Neem deze nieuwe brief én de brief/brieven die u eerder heeft ontvangen mee naar de GGD als u zich laat vaccineren. Zo weet de GGD zeker dat u in aanmerking komt voor de derde vaccinatie. Heeft u de eerste brief niet meer, neem dan contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent. Zij kunnen de brief opnieuw naar u versturen.

Ik heb chemotherapie via infuus of pillen gekregen. Ik vind de uitleg onduidelijk. Wat moet ik doen?

Wij kunnen ons de onduidelijkheid voorstellen. Het gaat vooral om de momenten waarop de chemotherapie en de eerste inentingen tegen corona plaatsvonden. Als u hier vragen over heeft, willen we u vragen om contact met de GGD op te nemen via 0800-1351.

Ik heb een brief gekregen over chemotherapie, terwijl ik deze behandeling niet heb gekregen. Wat moet ik doen?

Bij het versturen van de brieven voor de derde inenting tegen Corona is bij Isala helaas iets fout gegaan. Er zijn brieven verstuurd die bedoeld waren voor patiënten die chemotherapie hebben ondergaan. Deze zijn per ongeluk gestuurd naar de patiënten die geen chemotherapie hebben gekregen. Isala biedt haar oprechte excuses aan. U krijgt een nieuwe brief van ons.

Ik heb een uitnodiging gekregen, terwijl ik eerder niet door Isala was uitgenodigd. Wat moet ik doen?

Het komt voor dat patiënten een brief hebben ontvangen van Isala, terwijl zij in het voorjaar niet bij Isala zijn ingeënt. Dit klopt, U kunt wel de derde inenting krijgen. U kunt een afspraak maken bij de GGD.

Ik heb een brief gekregen waarin staat dat ik nu geen derde inenting krijg. Wat moet ik doen?

Bij het versturen van de brieven voor de derde inenting tegen Corona is bij Isala helaas iets fout gegaan. Er zijn brieven verstuurd die bedoeld waren voor patiënten die chemotherapie via infuus of pil hebben gekregen. Deze brieven zijn per ongeluk ook gestuurd naar:

  • patiënten die chemotherapie via een crème hebben gekregen.
  • patiënten waarbij tumoren zijn opgespoord met een drankje of een vloeistof.
  • patiënten van wie het netvlies is behandeld met een injectie door de oogarts.

Is dit bij u het geval? Dan hoeft u geen afspraak bij de GGD te maken voor een derde inenting. U krijgt binnenkort van Isala een brief met uitleg. Isala biedt hiervoor haar oprechte excuses aan.

Ik heb een brief gekregen voor een patiënt die inmiddels overleden is. Wat moet ik doen?

Wij begrijpen dat het voor u vervelend is om deze brief te ontvangen. Patiënten die bij ons geregistreerd staan als overleden, hebben geen brief gekregen. Dat u deze brief wel heeft gekregen, betekent dat de patiënt nog niet als overleden bij Isala geregistreerd staat. Wij nodigen u uit om contact op te nemen met privacy.functionaris@isala.nl, dan kunnen we het overlijden registreren.

Ik heb een uitnodiging voor een derde vaccinatie ontvangen, maar ik ben met 1 prik (Janssen) gevaccineerd?

In uw geval gaat het inderdaad om de tweede vaccinatie. U kunt gewoon een afspraak maken.

Ik heb al COVID-19 gehad, heb ik nog een derde vaccinatie nodig?

Ja. Bij mensen die afweerstoornissen hebben, kan de bescherming door een eerdere infectie minder goed zijn dan bij andere mensen. Het is daarom beter om u toch volledig te laten vaccineren, ook als u al COVID-19 hebt gehad. De meeste volwassenen krijgen na een infectie met COVID-19 één vaccinatie. Bij de mensen met afweerstoornissen worden twee vaccinaties geadviseerd om de meest optimale bescherming door vaccinatie te kunnen krijgen. Als u behoort tot de groep patiënten die een uitnodiging ontvangt voor een derde vaccinatie, is het advies om ook de derde vaccinatie te halen.

Extra informatie

  • Op de website van het RIVM staan vragen en antwoorden over de derde inenting voor mensen van wie het afweersysteem niet goed werkt.
  • Heeft u vragen over het coronavirus? Op de website www.coronavaccinatie.nl vindt u meer informatie. Of bel naar 0800-1351 (gratis).