Contact
  1. 'Ontwikkelingen rond MS in stroomversnelling'
Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.

Esther Zeinstra, neuroloog: 'Multiple Sclerose (MS) is een ziekte die je leven ingrijpend verandert.' Zeinstra behandelt al dertien jaar mensen met deze ziekte.

Neuroloog Esther Zeinstra

Patiënten hebben er recht op

'Heel lang was er maar weinig keuze in de behandeling van MS, maar in korte tijd is er een veelheid aan nieuwe medicatie gekomen. Het is haast niet meer bij te benen en het vergroot de noodzaak van gespecialiseerde MS-neurologen. Patiënten hebben er recht op.' Zeinstra werkt nauw samen met een MS-verpleegkundige, revalidatiearts, neuropsycholoog en een uroloog. Samen bestrijken deze specialismen de problemen waar veel mensen met MS mee te maken hebben.

MS-centrum

Onlangs ontving het Isala MS-centrum het zogenoemde Vlinderkeurmerk van het Nationaal MS Fonds. Dit keurmerk ontvangen ziekenhuizen die excellente zorg bieden aan mensen met MS. Isala ontving dit keurmerk vanwege haar expertise op het gebied van MS. Gecertificeerde ziekenhuizen houden elkaar op de hoogte, zodat de zorg continu aansluit bij alle ontwikkelingen en behoeften op het gebied van MS.

Lees het volledige interview op www.destentor.nl.