Contact
  1. Open dag 17 maart 2018
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Op zaterdag 17 maart 2018 kunt u het ziekenhuis Isala Diaconessenhuis in Meppel komen bekijken, tijdens de landelijke open dag van de zorg. Ons programma staat in het teken van beweging. Isala Diaconessenhuis is volop in beweging; wij laten u onze nieuwe ontwikkelingen zien. En natuurlijk komt u zelf ook in beweging!

Man met kind op nek

Gratis toegangskaarten bestellen

Om ervoor te zorgen dat u als bezoeker aan de open dag geen last heeft van al te grote drukte, spreiden wij het bezoek over de gehele dag van 10.00 tot 16.00 uur. U kunt zich inschrijven voor een tijdstip op de dag, waarop u uw bezoek begint. Voor kinderen tot en met 2 jaar hoeft u geen toegangskaart te reserveren.

Wat krijgt u te zien?

U volgt een wandelroute langs verschillende afdelingen in het ziekenhuis. Medewerkers geven uitleg. De totale route duurt ongeveer anderhalf uur.

Een greep uit ons programma:

  • Isala Hartcentrum: welke onderzoeken zijn er om hartklachten in beeld te brengen? En wist u dat u ook in het ziekenhuis opgenomen kunt zijn terwijl u thuis bent?
  • Retinacentrum: bekijk onze gloednieuwe behandelruimtes voor specialistische oogzorg.
  • Reumatologie: voel wat het is om reuma te hebben door te lopen op ‘erwten’.
  • Orthopedie: welke materialen gebruiken onze orthopeden bij knie- en heupoperaties?
  • Droogbed- en bekkencentrum: plasproblemen komen voor bij jong en oud. Wij laten u zien hoe ons nationaal bekende centrum patiënten behandelt.
  • Mammaoncologie: borstkanker komt helaas veel voor. Wat is het en wat zijn de behandelmogelijkheden?
  • Ouderengeneeskunde: hoe voelt ‘oud’ zijn? Ervaar het met onze ‘ouderdomspakken’.

Activiteiten voor kinderen

Op de route van de open dag is een speciale berenroute ingericht. Hierop staan meerdere afdelingen waar kinderen hun pop of knuffel kunnen laten onderzoeken of behandelen. Voor de allerkleinsten is er de poppendokter waar ze met een zieke pop of beer terecht kunnen.

Annuleren?

Wilt u uw ticket annuleren of op een ander tijdstip komen?  U kunt dit per e-mail doorgeven via aanmelden@isalaopendag.nl.  Voor vragen over de open dag zijn wij ook op maandag, woensdag en vrijdag van 11.30 tot 12.30 uur telefonisch bereikbaar op (085) 201 67 56.

Tot ziens op 17 maart!