Contact
  1. Operaties neus- en keelamandelen per 1 mei in Behandelcentrum Isala Zwolle
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

​Per jaar worden bij ongeveer 250 kinderen in Isala Diaconessenhuis Meppel de neus- en/of keelamandelen verwijderd. Met ingang van 1 mei aanstaande concentreren wij deze operaties in het Behandelcentrum van Isala te Zwolle. Het polikliniekbezoek kan zowel in Meppel, Zwolle en de andere buitenpoliklinieken plaatsvinden.

Na het eerste polikliniekbezoek is er nog maar een korte wachttijd voor de operatie. Belangrijkste reden om deze zorgverplaatsing te realiseren is het feit dat in Zwolle een apart gedeelte van het Behandelcentrum op bepaalde dagen speciaal wordt ingericht voor kinderen. Dit om het verblijf voor de kinderen en de ouders zo veilig en kindvriendelijk mogelijk te maken. 

Er is veel zorg en aandacht besteed aan de inrichting van het behandelcentrum, waar de kinderen worden opgenomen. Zo is er een aparte routing, voorbereiding en verkoeverruimte, speciaal voor de kinderen. Tijdens het wachten kunnen de kinderen zich vermaken in de mooie speelruimte, die ook als holding dienst doet. Uiteraard mag één van de ouders met het kind mee tot in de operatiekamer, welke op die dag exclusief voor kinderingrepen is gereserveerd. Na de ingreep kunnen beide ouders hun kind weer opwachten in de verkoeverruimte. Gedurende de rest van de opname kunnen zij hun kind begeleiden op de verpleegafdeling waar zij onder andere iPads, leesboekjes en dergelijke tot hun beschikking hebben. Ook deze verpleegafdeling is uitsluitend voor de kinderen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Neemt u dan contact op met de afdeling Keel-, neus- en oorheelkunde op telefoonnummer (038) 424 23 84.

Met vriendelijke groet,
Polikliniek KNO

Dr. H.W. Lutgert
KNO-arts