Contact
  1. OrthoXpert nu ook in regio Meppel en Salland
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

​Orthopedie-patiënten van Isala kunnen naast de fysiopluspraktijken in de regio Zwolle voortaan ook bij verschillende fysiopluspraktijken in de regio Meppel en Salland terecht. De afdeling Orthopedie werkt samen met deze praktijken onder de naam OrthoXpert. Voor patiënten betekent dit behandeling op maat en sneller herstel. In totaal zijn er nu twintig OrthoXpert praktijken die samenwerken met Isala. Hiermee is het ook gelijk de grootste in zijn soort van ketenzorg in Nederland geworden. OrthoXpert is opgezet in samenwerking met Zilveren Kruis. Lees meer over OrthoXpert.

OrthoXpert is ketenzorg op het gebied van orthopedische zorg. In dit verband werken de afdeling Orthopedie van Isala en fysiopluspraktijken nauw met elkaar samen, waardoor uitgebreidere en beter op elkaar afgestemde zorg ontstaat. Dit leidt tot optimale behandelresultaten en sneller herstel van de patiënten. De verschillende zorgverleners binnen OrthoXpert delen bovendien gegevens met elkaar, welke een bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg rondom de orthopedische patient. Door de uitbreiding van het aantal praktijken worden meer analysemogelijkheden gecreëerd, wat leidt tot een grotere betrouwbaarheid van de resultaten.

Uitgebreid behandeltraject

Patiënten met een aandoening aan de botten, spieren of pezen kunnen naast de metingen bij OrthoXpert ook een uitgebreid behandeltraject volgen bij fysiopluspraktijken. Deze aangesloten pluspraktijken zijn gespecialiseerd en hebben ruime ervaring in het aanbieden van behandelplannen op maat, passend bij de zorgvraag en mogelijkheden van de patiënt. De patiënt kan naast deze behandeling ook kiezen voor een behandeling bij de eigen fysiotherapeut.

Officieel

Op dinsdag 7 maart werd de uitgebreide ketenzorg van OrthoXpert officieel afgetrapt met een tekenmoment van de nieuwe partners bij fysiopluspraktijk Primalife in Meppel.