Contact
  1. Palliatief Advies- en Consultatie Team in Meppel

Vanaf januari 2020 is op in de kliniek op locatie Meppel weer een intramuraal Palliatief Advies en Consultatie Team aanwezig. Het PACTeam ondersteunt de hoofdbehandelaar bij vragen die betrekking hebben op palliatieve zorg op verschillende domeinen.

Dit gebeurt bijvoorbeeld door het voeren van gesprekken, het adviseren over somatische problematiek, het ondersteunen van naasten en het opstellen van een proactief zorgplan bij ontslag. Het team bestaat uit verpleegkundig specialisten en artsen met expertise gebied palliatieve zorg, een geestelijk verzorger, internisten en anesthesioloog-pijnspecialisten.

MDO

Elke 1e en 3e maandag van de maand (van 16.00-17.00 uur) worden de geconsulteerde patiënten in een MDO besproken in het ziekenhuis op locatie Meppel. Dit gebeurt vanuit de eerste lijn in aanwezigheid van collega Daan van Maare, kader huisarts palliatieve zorg en Albi Popken, verpleegkundig specialist. Bij ontslag vanaf de afdeling volgt naast de gebruikelijke brief van de hoofdbehandelaar een separate brief van het PACTeam.

Mocht u geïnteresseerd zijn het MDO eens bij te wonen om hiermee úw en onze kennis van palliatieve zorg te verbreden dan bent u van harte uitgenodigd.

Als uw patiënt in het MDO besproken gaat worden wordt u, indien mogelijk uiterlijk de donderdag ervoor telefonisch op de hoogte gebracht. Indien het consult op de maandag (dag van het MDO) plaatsvindt wordt u zo mogelijk nog dezelfde dag ingelicht. Uiteraard stellen wij uw aanwezigheid bij het MDO op prijs. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn maar toch gerichte vragen hebben of ons van informatie willen voorzien betreffende bijvoorbeeld het verdere ziektebeloop buiten het ziekenhuis, dan kunt u deze informatie desgewenst doorgeven aan collega van Maare, m 06-10 63 86 64 of aan een van de leden van het PACTeam zelf op tel 0522-23 3442.

Vragen?

Voor consultvragen voor het eerstelijns palliatief consultteam kunt u terecht bij het Palliatief Consultatie team Drenthe: tel 088-1232440. Dit team is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.

Voor vragen over patiënten bij wie het PACTeam op locatie Meppel tijdens de ziekenhuisopname betrokken is geweest kunt u contact opnemen met het algemene nummer van het PACTeam, bereikbaar tijdens kantooruren op tel 0522-23 3442.