Contact
  1. Podcast Zorg Dichtbij over ziekenhuiszorg aan huis

De zorg beweegt zich de komende jaren steeds meer vanuit het ziekenhuis naar je thuis. Waarom is dit zo belangrijk en wat levert het jou als patiënt op?

Opname podcast Zorg Dichtbij

Zorg Dichtbij

In onze podcast Zorg Dichtbij, hoor je verhalen van patiënten en zorgprofessionals over deze zorg thuis. Met even goede of zelfs betere zorg dan in het ziekenhuis. Met slimme oplossingen is het mogelijk om minder vaak naar het ziekenhuis te komen en juist meer contact te hebben met je arts of verpleegkundige. Ontdek welke zorg thuis in je vertrouwde omgeving kan plaatsvinden. Thuis als het kan, ziekenhuis als het moet.

Afleveringen

  • In de eerste aflevering gaan we in gesprek met Connected care verpleegkundige Teske Nagelmaeker. Vanuit het ziekenhuis houdt zij de gezondheid in de gaten van patiënten die thuis zitten. Hoe gaat dat in zijn werk, is het wel veilig en wat vinden de patiënten er zelf van? 
  • In de tweede aflevering vertelt verpleegkundig onderzoeker Job Leenen alles over de slimme pleister. Dit is letterlijk een pleister die continu informatie zendt over je vitale waarden. Met deze informatie kunnen verpleegkundigen mogelijke complicaties voorkomen.
  • In de derde aflevering hoor je alles over digitaal patiëntcontact via een app. Een laagdrempelige manier om in contact te zijn met je zorgverlener’, vertelt projectmedewerker digitaal patiëntcontact Yvette Roepel.
  • In de vierde aflevering vertellen Neuroloog Heleen en verpleegkundig specialist Gina hoe zij patiënten die een hersenbloeding - of infarct hebben gehad, ook thuis helpen met het herstel. Dit doen zij samen met andere zorgpartners, maar ook door het inzetten van slimme innovaties zoals een eCoach en een compleet hersenrevalidatietraject.
  • In de vijfde aflevering is Joke Breukelman aan het woord. Zij is onderdeel van Chance@Home, een team van gespecialiseerde verpleegkundigen die 24 uurs diensten draaien om hart- en longpatiënten thuis zorg te leveren. Denk hierbij aan hartfalen, vervroegd ontslag uit het ziekenhuis na een infarct, een ontsteking aan hartklep of een klaplong.

Gerelateerd nieuws