Contact
  1. Programma 'Optimalisatie poliklinieken' Isala succesvol afgesloten
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

​Eind 2014 is Isala gestart met het programma ‘Optimalisatie poliklinieken’, voor haar poli’s in Zwolle, Kampen en Heerde. Onder het motto: de patiënt meer de regie geven. En daar zijn we in geslaagd. Bij nagenoeg alle poli’s kan de patiënt nu zelf de datum en het tijdstip van de afspraak plannen. Door te bellen met de polikliniek of door in te loggen op www.MijnIsala.nl.

Kalender

Daarnaast zijn er nog meer verbeterslagen gemaakt. Zoals het sms-je of de e-mail, die de patiënt twee werkdagen voor zijn poliklinische afspraak krijgt, een handig geheugensteuntje. Maar ook de veel betere telefonische bereikbaarheid, omdat de telefonie van de poli’s nu ondergebracht is in het Contact Centrum Isala. En de afspraak kan nu sneller tot stand komen, onder andere omdat steeds meer huisartsen verwijzen via ZorgDomein, waardoor Isala direct kan triëren. Met deze mooie resultaten beëindigen we met ingang van 1 juli aanstaande in Zwolle het project ‘Optimalisatie poliklinieken’, zodat het in de staande organisatie kan worden voortgezet. Een aantal specialismen is nog niet over op de nieuwe werkwijze. Hier concentreren we ons na de zomer weer op; we houden u op de hoogte van de voortgang.

Volgende stap: Optimalisatie poliklinieken Isala Diaconessenhuis

Met de ervaringen die we hebben opgedaan bij Isala, starten we in het najaar met het optimaliseren van de poliklinieken in Meppel en Steenwijk. Dit ook ter voorbereiding op het nieuwe, geïntegreerde EPD (elektronisch patiëntendossier), dat in november 2018 op alle Isala-locaties wordt geïntroduceerd. De werkprocessen van alle locaties gaan we dan harmoniseren.

Verwijzen naar Isala? Geef altijd een patiëntbericht mee

We willen graag nogmaals benadrukken dat het cruciaal is dat de huisarts bij een verwijzing altijd het patiëntbericht uit ZorgDomein meegeeft of e-mailt aan de patiënt. Op deze manier heeft de patiënt altijd betrouwbare informatie en heeft de huisarts er verder geen omkijken naar. Voor elk type afspraak en elke poli wordt de informatie automatisch in het patiëntbericht geladen.

Nieuwe telefoonlijst om mee te geven aan de patiënt

In het pakket dat we in mei naar u stuurden, zat ook een A4-tje met de telefoonnummers van de poliklinieken. Als u nog verwijst via de fax, kunt u deze aan de patiënt meegeven, zodat hij/zij ziet naar welk nummer gebeld moet worden om een afspraak te maken. De telefoonlijst is geüpdatet en kunt u downloaden.