Contact
 1. Schrijf je in voor het Isala Innovatiefest tijdens de slimme zorgestafette
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Bijna een maand lang (27-1 tot 25-2) vindt de Slimme Zorg Estafette plaats. Iedere week staat in een regio slimme zorg en innovatie centraal. Onze regio neemt vanaf 31 januari het stokje over. Daarom organiseert Isala op donderdag 3 februari het Isala Innovatiefest in het Digitale Conferentie Centrum van Isala. Het programma is inmiddels bekend.

Drone in gras

Iedereen kan ons digitale conferentie centrum bezoeken. Of je nou in de zorg werkt of niet, wij nodigen je uit om aan te sluiten. Maak je klaar voor 1,5 uur inspiratie op het gebied van Connected Care, MedTech, Data en Medische Innovatie!

Ons programma

Connected Care

Chirurg Gijs Patijn en programmadirecteur Connected Care Jan Gerard Maring nemen je mee in de laatste ontwikkelingen in het Isala Connected Care Center.  Hoe gaat het bijvoorbeeld met de Zorgverkeerstoren? Maar ze komen niet alleen, er staan veel meer eHealth-onderwerpen op het programma:

 • Internist Judith Hoogendijk vertelt je meer over het Transmuraal Portaal en het belang van het delen van informatie in de keten.
 • Neuroloog Heleen den Hertog laat de impact van de CVA Coach zien, onderdeel van het nieuwe hersenrevalidatieprogramma van Isala waarin ook lifestyle een belangrijke rol speelt.
 • Sandra Dikkes, verpleegkundig specialist in opleiding toont de meetbare zorgverbetering en hogere patiënttevredenheid van de Prostaat eCoach.
 • Verplegingswetenschapper en promovendus Job Leenen beplakt 800 patiënten op de verpleegafdelingen Cardiologie, Longgeneeskunde en Chirurgie met slimme pleisters. Wat bereikt hij daarmee?

MedTech

Technologie speelt een steeds belangrijkere rol in het ziekenhuis. Een aantal mooie Isalaprojecten passeren de revue.

 • Zo vertellen Jan van der Kolk en Klaas Henk van der Steege van het KCL graag meer over de eerste ziekenhuisdrone van Nederland. Zeker een toffe gadget. Maar ken je ambities met de ziekenhuisdrone al?
 • Maaike Brunekreef, aandachtsfunctionaris huiselijk geweld, ontwikkelde in 2021 een VR-scholing om ouderenmishandeling te herkennen én bespreekbaar te maken. De VR-scholing won de publieksprijs van de STZ Innovatiechallenge.
 • Sinds eind 2021 raken we niks meer kwijt binnen Isala. Dankzij Track & Trace kunnen we sullen als bedden en rolstoelen makkelijker terugvinden. Paul van Keeken, (klinisch fysisch medewerker) Ingeborg van Gessel (biomedisch technoloog) en Frank Pongers (manager I&I) vertellen je graag hoe we dat doen.

Medisch

Verder staat het medisch domein ook niet stil. De highlights vanuit Isala.

 • Marion Fokkert, onderzoeker in het KCL van Isala en Rudolf Tolsma, verpleegkundig specialist bij de ambulance deden mee in het FamouS Triage onderzoek. Conclusie: Lang niet iedereen met hartklachten hoeft mee in die ambulance naar het ziekenhuis en kan veilig thuisblijven.
 • Radioloog Martijn Boomsma roept het al langer: lang niet elke patiënt hoeft onder het mes! Zo kunnen patiënten met myomen al langer met MR Hifu behandeld worden, waarbij MRI wordt gecombineerd met een echo. Hij neemt je graag mee in de toekomst van deze technologie.
 • Patiënten opereren met 192 lichtstralen klinkt als sciencefiction, maar sinds 2021 doen wij dit in ons Gammaknife centrum. Neurochirurg Wimar van der Brink en Sander Kamerbeek, klinisch fysicus, vertellen over zijn eerste ervaringen.
 • Gezondheidswetenschapper Joris van Dijk en ANIOS cardiologie en promovendus Mandy Kamerman nemen je mee op de diagnostische snelweg die binnen Isala is ingericht bij verdenking van coronair lijden.

Data

Data is het nieuwe goud! Toch? De impact van A.I. op de zorg wordt steeds duidelijker. Wil je daar meer van weten?

 • Jorik Slotman (wetenschappelijk onderzoeker) en Jochen van Osch (klinisch fysicus) nemen je mee in de ontwikkelingen van A.I. in beeldvorming.
 • Internist-oncoloog Jan Willem de Groot en Data Science Specialist in Medicine Richard Brohet lichten hun A.I.-project rondom melanoom toe.

Duurzaamheid

Net als vele anderen tekende Isala de Green Deal voor de zorg. En er gebeurt genoeg – zo wordt medio 2022 het eerste full-electric ziekenhuis van Nederland in gebruik genomen!
Tijdens het Isala Innovatiefest neemt anesthesioloog Hamid Aslami jou graag mee in de ontwikkelingen op de OK. Een voetbalveld aan celstofmatjes per jaar zijn al bespaard! What’s next?

Aanmelden

Nieuwsgierig? Meld je dan hier meteen aan!

Gerelateerd nieuws