Contact
  1. Snelle verwijzing naar Isala Heupcentrum

Isala Heupcentrum heeft de afgelopen maanden veel patiënten, die door COVID-19 al lange tijd op de wachtlijst stonden, kunnen opereren aan hun heup. Het team van orthopedisch chirurgen is nu in staat om nieuwe patiënten* binnen twee weken op de polikliniek te zien en binnen zes weken na het eerste polibezoek te opereren op locatie Meppel. In ZorgDomein is de verwijzen eenvoudig te regelen. Kies voor Gewrichtsaandoeningen, Bekken/Heup/Bovenbeen, Heupcentrum.

Orthopedisch chirurgen Isala Heupcentrum

Het heupteam bestaat uit de volgende orthopedisch chirurgen (v.l.n.r.): Guus Haeseker, Guido van Solinge, Harmen Ettema, Karlijn van Overvest, Guus Janus, Nico Groot en Jan van Haastrecht.

In mei vorig jaar startte het Isala Heupcentrum. Een centrum waarin de orthopedisch chirurgen heupproblemen oplossen. Iedereen kan er terecht. Dus ook als de patiënt onderliggende gezondheidsproblemen heeft. Dat lijkt heel normaal, maar dat is het niet. Isala Heupcentrum is hierin uniek. Veel zelfstandige klinieken kunnen deze complexere zorg niet bieden. Zij opereren uitsluitend patiënten die geen andere gezondheidsproblemen hebben.

Dichtbij

De thuisbasis van het Heupcentrum is Isala Meppel. Hier vinden in onze goed uitgeruste operatiekamers de meeste heupoperaties plaats. De poliklinieken zijn gevestigd in Meppel, Zwolle en Heerde. Parkeren kan overal voor de deur, de ontvangst is gastvrij en de regieverpleegkundigen ondersteunen de patiënt tijdens het hele traject. In het centrum werkt een dedicated team van professionals in een zorgketen. Alle afdelingen waarmee uw patiënt van doen heeft, zijn hierin vertegenwoordigd.

DSA-techniek

In Isala Heupcentrum passen we de DSA-techniek, benadering van bovenaf, toe. Het mooie aan deze techniek is dat het spiersparend is en er gemakkelijk en veilig kan worden uitgebreid naar de standaard operatietechniek. Blijkt het zicht toch te slecht om de prothese op een goede manier te plaatsen, dan kan op hetzelfde moment de snee groter worden gemaakt. Het heeft dus alle voordelen van de nieuwste technieken en geen van de nadelen.

Meer informatie

Op onze website www.isala.nl/heupcentrum kunnen patiënten alle informatie lezen over een heupoperatie in ons centrum. Heeft u zelf vragen, dan beantwoorden wij die graag via de huisartsenlijn van het Heupcentrum. Voor Meppel belt u 088 624 6012. Voor Zwolle belt u 088 624 44 45.


*Patiënten met onderliggende gezondheidsproblemen worden veelal geopereerd in de kliniek van Isala Zwolle. Voor deze complexe patiënten gelden andere toegangstijden tot OK.