Contact
  1. Spoed-team bijna klaar voor sponsorloop naar Heerenveen
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

​Meer geld voor onderzoek, dat is in het kort wat de Spoedeisende Hulp-medewerkers willen bereiken tijdens de landelijke SGOrun (Spoedeisende Geneeskunde Onderzoekfonds). 16 ziekenhuizen doen zaterdag 16 september mee aan de 75 kilometer lange sponsor-estafetteloop, waaronder Team Isala. Om 8.30 uur start de spetterende warming-up, om de spieren op de warmen en de sfeer erin te krijgen. Om 9 uur geeft Ina Kuper, lid van de Raad van Bestuur van Isala het startsein.

Het Isala-team

SEH voor iedereen

Er zijn al meerdere bedrijven supporter en sponsor van dit team, zoals het restaurant Mayur Kitchen en het bouwbedrijf BAM. Maar natuurlijk zijn giften van iedereen welkom. Britt van der Kolk, SEH-arts in opleiding en organisator: ‘Bijna iedereen is wel eens bij de Spoedeisende Hulp geweest, voor zichzelf of voor iemand anders. Daarom hoop ik dat nog meer mensen ons willen steunen. Iedere euro is welkom en iedere euro wordt goed besteed. De stichting SGOfonds bestaat alleen uit vrijwilligers, dus niets blijft aan de strijkstok hangen.’

Het team

Het estafetteteam van de SEH’s van Isala Zwolle en Isala Diaconessenhuis start voor de hoofdingang van Isala in Zwolle en bestaat uit artsen, verpleegkundigen en medewerkers van de ambulancedienst. Eén team, net als in de dagelijkse praktijk. Alle hardlopers lopen 7,5 kilometer. Het parcours gaat via Isala Diaconessenhuis in Meppel naar het ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. De hardlopers zijn deze dag te herkennen aan een paars shirt. Iedere hardloper wordt begeleid door een fietser, deze is goed herkenbaar vanwege het witte Isala uniform.

Extra stimulans

Rosa Negenborn, basisarts en medeorganisator: ‘Ik hoop dat wij met alle ziekenhuizen samen een mooi bedrag kunnen binnenhalen zodat we onderzoek naar spoedzorg een extra stimulans kunnen geven. We hebben leuke contacten met sponsors. Het ziet er naar uit dat we meer gaan ophalen dan vorig jaar, voor minder doen we het niet! Kom ons vooral aanmoedigen 16 september bij de start om 8.30 uur of onderweg. Bekijk onze route

SGOfonds

Het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds ondersteunt wetenschappelijk onderzoek op de Spoedeisende Hulp om zo de kwaliteit en patiëntveiligheid te vergroten. Het fonds ontving eerder bijdragen van bijvoorbeeld ZonMW en NVSHA. Het SGOfonds staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is ANBI-geregistreerd.