Contact
  1. Stichting Vrienden van Isala

​Niet alle voorzieningen kunnen worden gefinancierd uit het gewone ziekenhuisbudget. Gelukkig zet stichting Vrienden van Isala zich in om – samen met afdelingen binnen Isala, ambassadeurs en donateurs – deze extra voorzieningen te realiseren.

Let op

De stichting Vrienden van Isala heeft besloten om vanaf 1 mei 2017 in afgeslankte vorm zich in te zetten voor de zorg waarbij de focus ligt in het financieren van projecten en het beheren van legaten. Lees waarvoor u nog wel bij ons terecht kunt.

Een bezoek aan een ziekenhuis brengt altijd, in meer of mindere mate, spanning met zich mee. De aanwezigheid van een leuke speelplek of huiselijk ingerichte familiekamer kan dan een wereld van verschil maken. Het zorgt voor troost en afleiding in een tijd van ziekte en/of herstel. Stichting Vrienden van Isala ondersteunt het werk van Isala met hart en ziel en gelooft dat je door samenwerking ver kunt komen. Door middelen te werven bij instellingen, ondernemingen en particulieren, worden extra voorzieningen aangeschaft, die het verblijf van patiënten en bezoekers zo aangenaam mogelijk maken.

De stichting wil de schakel zijn tussen het ziekenhuis en de samenleving en doet dit door inwoners uit het verzorgingsgebied te betrekken bij projecten die het welzijn van de patiënt verhogen. Dankzij de steun van donateurs kunnen de Vrienden projecten realiseren die bijdragen aan het welzijn van de Isala-patiënt. Mooie voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn bijvoorbeeld de speciale kinderspeelplekken, vrolijke plafonds, huiselijke kamers, een stilteruimte en iPads op de Intensive Care om patiënten, zonder al te veel energie, te kunnen laten communiceren.

Bijdrage blijven leveren

Patiënten en familieleden die de stichting een warm hart toedragen, geven regelmatig aan van blijvende betekenis te willen zijn. Zodoende wordt regelmatig de vraag gesteld op welke manier zij een schenking kunnen doen, ook als zij er niet meer zijn. Om die reden heeft de stichting een boekwerkje laten maken, waarin op eenvoudige wijze wordt beschreven hoe mensen dit precies kunnen regelen. Het boekje zal binnenkort beschikbaar zijn op verschillende afdelingen in het ziekenhuis en kan, als hierom gevraagd, worden overhandigd als extra informatie.

Gratis bestellen via www.vriendenvanisala.nl.

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.