Contact
 1. Update patiëntenportaal MijnIsala
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Met de livegang van het nieuwe EPD (HiX) in november vorig jaar, is het patiëntenportaal MijnIsala ook vernieuwd. In deze beveiligde website kunnen alle patiënten van Isala delen van hun medisch dossier inzien. MijnIsala gaan we nu steeds meer promoten onder de patiënten. Het nieuwe portaal wordt de komende periode uitgebreid met nieuwe inzagemogelijkheden en functionaliteiten. We geven u een update van wat de patiënt nu in zijn dossier kan inzien.

Vrouw op tablet

Wat ziet de patiënt nu in MijnIsala?

Op dit moment hebben alle patiënten van Isala inzage in:

 • Allergieën: dit betreft alle bij Isala bekende gegevens en zijn direct zichtbaar.
 • Behandelbeperking/wilsverklaring: dit betreft alle bij Isala bekende gegevens en zijn direct zichtbaar.
 • Diagnoses en aandoeningen: dit betreft alle bij Isala bekende gegevens en zijn na 3 dagen zichtbaar.
 • Operatieverslagen: dit betreft alle bij Isala bekende gegevens en zijn direct zichtbaar.
 • Patiëntbrieven: dit betreft de brieven vanaf 01.07.2014, die de specialist aan de patiënt en/of de huisarts of andere zorgverlener heeft gestuurd. Deze zijn na 3 dagen zichtbaar.
 • Uitslagen Pathologie: uitslagen vanaf 02.11.2018 en zijn na 7 dagen zichtbaar.
 • Uitslagen Nucleaire geneeskunde: uitslagen vanaf 02.11.2018 en zijn na 7 dagen zichtbaar.
 • Uitslagen Microbiologie: uitslagen vanaf 02.11.2018 en zijn na 7 dagen zichtbaar.
 • Uitslagen Radiologie: uitslagen vanaf 02.11.2018 en zijn na 7 dagen zichtbaar.
 • Uitslagen Laboratorium: dit betreft alle bij Isala bekende gegevens en zijn na 7 dagen zichtbaar.
 • Medicatie: dit betreft de actuele gegevens en zijn direct zichtbaar.
 • Metingen: dit betreft alle bij Isala bekende gegevens (bloeddruk, lengte, gewicht, e.d.) en zijn direct zichtbaar.
 • Verpleegkundige externe overdracht: dit betreft alle bij Isala bekende gegevens en zijn direct zichtbaar.

Wat ziet de patiënt straks in MijnIsala?

In juli wordt bovengenoemd lijstje uitgebreid en dan zijn alle items uit de Basisgegevensset Zorg (BGZ) zichtbaar in MijnIsala. Denkt u hierbij aan Adviezen van de specialist aan de patiënt en Ingebrachte materialen. Die registratie en de daaraan gekoppelde inzagetermijnen zijn we nu aan het voorbereiden. In de volgende KlikActueel informeren we u hierover.

MijnIsala wordt op dit moment uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. Per specialisme wordt gekeken welke zorg online aangeboden kan worden. Bijvoorbeeld voor Endoscopie staat een compleet voorlichtingstraject klaar voor een darmonderzoek (colonoscopie) en een slokdarmonderzoek (gastroscopie). In plaats van folders, of losse vragenlijsten, sturen wij patiënten nu een mailtje met een link. In hun persoonlijke omgeving in MijnIsala kunnen zij vervolgens rustig de informatie lezen. Er staat ook een voorlichtingsfilmpje klaar, zodat patiënten weten hoe de afdeling eruit ziet en hoe het onderzoek gaat. En op dezelfde plek kunnen zij een vragenlijst invullen die wij nodig hebben voordat het onderzoek door kan gaan.

Meer weten?

Neem een kijkje op de website van MijnIsala. Hierin vindt u onder andere een animatiefilmpje waarin kort uitgelegd wat MijnIsala is. Op de site besteden we ook aandacht aan het feit dat de patiënt toestemming moet geven aan Isala voor inzage dossier (zorgverlenersportaal) door de huisarts, apotheker of de arts van het verpleeghuis.

Gerelateerd nieuws