Contact
  1. Verdriet en blijdschap liggen dicht bij elkaar
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Echte verhalen van ouders over hun vroeggeboren kindje en betrokken professionals over het bijzondere werk. Kijk zondagavond 11 november naar de prachtige documentaire over onze Neonatale intensive care (NICU).

Casper Koelewijn op de NICU van Isala

Vroeggeboorte

Zo’n twee jaar geleden ontving de NICU een bijzonder bezoek van een documentairemaker met zijn zoon. Casper is 12 jaar geleden met 30 weken geboren in Isala Vrouw-kindcentrum en wilde graag Richard van Lingen ontmoeten, de neonatoloog die betrokken was bij zijn vroeggeboorte. Documentairemaker en vader Olaf Koelewijn heeft Caspers ontwikkelingen vanaf zijn geboortedag gefilmd. Deze documentaire was tot die dag privébezit van Olaf, maar wordt nu toch deels uitgezonden op televisie.

Echte verhalen

Olaf keerde onlangs terug naar Isala en vulde de documentaire aan met echte verhalen van ouders over hun vroeggeboren kindje en betrokken professionals over hun bijzondere werk. Verschillende zorgprofessionals van Isala komen voorbij, zoals arts-assistente Alja Bijlsma, die zelf met 27 weken op de wereld kwam. ‘Ik wilde op mijn twaalfde al neonatoloog worden, hoewel mijn klasgenoten geen idee hadden wat dat betekende.’ Ook is er aandacht in de documentaire voor hoe de neonatologiewereld is ontwikkeld de laatste tijd.

Waardevolle film

Neonatoloog Richard van Lingen mocht de eerste versie van de documentaire zien vóór de uitzending: ‘Deze documentaire is een waardevolle film, waar in de komende jaren veel (aanstaande) ouders een indruk kunnen krijgen van wat ze te wachten staat en dat is ook precies wat Olaf Koelewijn indertijd voor ogen had. Ik voel me bevoorrecht dat ik hier aan mee mocht werken!’

Een aangrijpende reportage waar verdriet en blijdschap dicht bij elkaar liggen. De uitzending is zondag 11 november in programma Kruispunt om 23.10 uur op NPO2.