Contact
  1. Wereld Prematurendag, een dag voor de allerkleinsten en hun ouders

Het is vandaag Wereld Prematurendag, een dag waarop er wereldwijd in meer dan 100 landen aandacht wordt gevraagd voor de uitdagingen en belasting van vroeggeboorte, om zo de kinderen maar ook hun ouders en naasten een hart onder de riem te steken.

Ons Isala-logo is zodra het donker is paars gekleurd als teken van steun. Ook de gemeente Zwolle draagt deze bijzondere dag een warm hart toe. De entrees van het stadhuis als ook van het stadskantoor worden – net als vorig jaar - paars verlicht. Isala waardeert de samenwerking met de gemeente hierin zeer en is er trots op dat zij deze belangrijke dag ondersteunt!

Extra aandacht

In de maand november vragen we jaarlijks aandacht voor te vroeg geboren kinderen. In Nederland wordt ruim 7% van de kinderen te vroeg geboren. Dit gaat om meer dan 11.000 baby’s, die enkele weken tot soms 4 maanden te vroeg zijn geboren. Deze vroeggeboren kinderen zijn uitermate kwetsbaar omdat orgaansystemen zoals de longen, het maagdarmstelsel en de hersenen nog onrijp zijn en nog niet optimaal werken. Verder zijn de kinderen vatbaar voor infecties die heel ernstig kunnen verlopen.

In Zwolle worden de kinderen die voor 32 weken zwangerschap worden geboren, behandeld op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) als ook op de afdeling Neonatologie van de kindergeneeskunde. Zo’n opname is van dag tot dag spannend voor het kind maar heeft ook een enorme impact op ouders. Zij zweven regelmatig tussen hoop en vrees over de afloop en de toekomst. De ouders van deze kinderen ervaren tijdens opname ongekend veel en langdurige stress en krijgen veel begeleiding tijdens deze fase van de professionals op de NICU.

Meer informatie? Kijk op wereldprematurendag, care4neo, of bekijk hier het filmpje met onze NICU-verpleegkundige Alice: